MOPAN Suceava

Secretarul de stat Gabriela Mihaela Voicilă a participat, împreună cu delegația economică a României, la ediția a V-a a Expoziției pentru  Comerț și Investiții, în formatul de cooperare 17+1, care s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie, la Ningbo, Republica Populară Chineză. Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi.

84 de companii românești au expus, în pavilionul național, pe o suprafață de 504 mp, produse precum: vinuri, miere, patiserie, gemuri, produse naturiste, cosmetice etc. În paralel cu Expoziția de la Ningbo, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a organizat, în colaborare cu  Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație din România (ANAMOB), și o misiune economică, din care fac parte șapte companii din domeniul alimentar, condusă de secretarul de stat Voicilă.

Antreprenorii români au avut oportunitatea de a identifica și stabili noi parteneriate de export, atât pe piața chineză, cât și în țările participante la manifestarea internațională de la Ningbo, prin discuțiile purtate pe timpul forumurilor de afaceri, organizate în marja expoziției, pe domeniile: investiții, comerț, sănătatea și siguranța produselor agro-alimentare, educație, cultură.

Agenda vizitei demnitarului român a cuprins o serie de întrevederi, atât la nivel înalt, cu Hu Chun Hua, vicepremierul Consiliului de stat, și cu ministrul adjunct al comerțului din R. P. Chineză, cu reprezentanți ai Provinciei Zhejiang și ai municipiului Ningbo, cât și cu antreprenori de pe piața chineză. Gabriela Mihaela Voicilă a evidențiat, cu această ocazie, calitatea dialogului bilateral și importanța pe care România o acordă permanent dezvoltării în continuare a cooperării româno-chineze, atât în plan bilateral, cât și într-un context mai larg, ca membru al Uniunii Europene. De asemenea, a prezentat climatul investițional din România și legislația în domeniu, precum și oportunitățile oferite de proiectele strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român.

Delegația română prezentă la Ningbo și secretarul de stat Voicilă au efectuat și o serie de vizite la companii locale interesate de facilități logistice, de unități de producție în România și de importul de produse agroalimentare românești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava