MOPAN Suceava

Șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nadia Crețuleac, a anunțat că, în contextul epidemiologic actual, instituția își menține activitatea centrată pe situațiile de urgență care nu suferă amînare. Totodată, Direcția se concentrează cu prioritate pe asigurarea continuității activității în condiții optime la nivelul centrelor pentru copii și adulți dar și la nivelul comunității, în ceea ce privește soluționarea cazurilor urgente, precum și coordonarea rețelei de asistenți maternali profesioniști și a familiilor care au copii în plasament simplu.

Nadia Crețuleac a subliniat că la nivelul fiecărui centru s-a identificat cîte o locație care va funcționa ca Izolator în cazul în care în rîndul beneficiarilor vor apărea simptome care impun izolarea lor. Au fost suspendate programările beneficiarilor la medicii specialiști, la medicii de familie și la laboratoarele de analize pe durata stării de urgență. Pentru obținerea rețetelor pentru beneficarii cu boli cronice legătura cu medicii de familie se ține telefonic. În 90% din cazuri, în comunicările cu reprezentanții din teritoriu ai DGASPC Suceava se folosesc mijloacele electronice: telefon și mail, pentru a evita deplasările între localități și expunerea la risc de infecție. În același fel se procedează și cu primăriile. Nadia Crețuleac încurajează acest mod de comunicare și în rîndul populației pentru a evita ieșirea din locuință. Persoanele care au nevoie de informații sau vor să transmită sesizări o pot face prin telefon, pe mail, pe site-ul Direcției sau prin mesaje pe pagina de Facebook a instituției.

Nadia Crețuleac a mai spus: „Indiferent de modul în care va evolua situația, prioritatea noastră este de a lua toate măsurile de siguranță pentru menținerea stării de sănătate a beneficiarilor și a personalului din cadrul sistemului de protecție”. Ea a adăugat: „La fel de importanță este starea de spirit a personalului care lucrează în centre și care se confruntă acum cu diverse situații de nemulțumire sau atacuri de panică din partea beneficiarilor, dar și în rîndul colegilor, avînd în vedere restricțiile impuse”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava