Concert pascal
MOPAN Suceava

În atentia tuturor beneficiarilor contractelor de finantare aferente POSDRU

Stimata doamna/Stimate doamna,

Va  aduc  la  cunoștinta,  in  mod  oficial, faptul ca  Autoritatea de  Management  a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a achitat, joi    și vineri, peste 900 de cereri de rambursare cu o valoare cumulata de peste 330 de milioane  de  lei, in  contul a  peste  800  de  beneficiari de  fonduri europene.  De asemenea, in  cursul lunii martie a.c., se vor  verifica și plati TOATE cererile de rambursare depuse de beneficiari și aflate in intarziere.

Aceasta veste buna este un semnal al concretizarii deblocarii acestui program foarte important, in cadrul caruia și dumneavoastra derulati activitati, și vreau sa va asigur, pe aceasta cale, de vointa politica a Guvernului pe care il conduc, de a sustine toate proiectele corecte care se deruleaza in prezent și care se vor derula in viitor, atat prin intermediul acestui program operational, cat  și prin celelalte programe.

Achitarea acestor cereri intr-un timp foarte scurt din momentul in  care am avut la dispozitie resursele necesare, demonstreaza ca Ministerul Fondurilor Europene, nou creat  in   aparatul  guvernamental,  impune  un  mecanism  eficient  pentru  buna implementare a tuturor programelor operationale. Prioritatea noastra este asigurarea platilor la zi catre TOTI beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finantati. Este o dovada de respect pentru munca dumneavoastra și de corectitudine inclusiv in raport cu obligatiile contractuale pe care ni le-am asumat.

Din pacate, anul trecut a reprezentat unul de grea incercare pentru multi dintre dumneavoastra, ca urmare a blocarii unor fonduri, in  urma identificarii de fraude comise in perioada 2009-2011. Ne-am asumat repararea acestei probleme pe care am  moștenit-o   și din  fericire,  am  reușit  in  aceste  luni  sa  convingem  Comisia Europeana de buna noastra credinta și de eficienta noilor masuri adoptate.

Doar prin deblocarea acestor programe, rata de absorbtie a fondurilor europene din cadrul  POSDRU a  crescut de la 7,73% in  decembrie  2012 la aproape  12% in prezent. Avem incredere  ca acest ritm va crește și mai mult in  perioada imediat urmatoare.

Absorbtia  de  fonduri  europene  reprezinta  un  domeniu  strategic,  iar  activitatea dumneavoastra în  cadrul proiectelor pe care le gestionati contribuie la atingerea tintelor pe care Romania i le-a asumat pentru a recupera decalajele de dezvoltare fata de Uniunea Europeana.

Vom încerca, prin informari cat mai transparente, sa va tinem la curent cu evolutiile din acest domeniu și va multumim înca o data pentru efortul pe care îl depuneti.

 

Cu apreciere,

Victor Ponta

Prim-Ministru

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava