MOPAN Suceava

Secretarul general al PSD Suceava, Cristian Șologon, a remarcat faptul că după o lungă tăcere, conducerea Consiliului Județean a înviat și le propune locuitorilor municipiului Suceava să descopere „Suceava reală”, prin intermediul unui tur ghidat intitulat „Suceava medievală”.

„Nu cred că a existat, până acum, o recunoaștere mai clară a faptului că, în ultimii 15 ani de administrare de dreapta, Suceava s-a întors în timp, în perioada medievală. Pentru că sunt multe de văzut și știm că e greu să aleagă, le cerem pe această cale să nu rateze câteva obiective – emblemă medievală a administrării liberale. Ca punct de plecare, desigur, fosta grădinița Așchiuță transformată în sediu de partid al PDL/PNL, apoi o altă grădiniță aflată în veșnică renovare hăt din 2004 -cea de lângă Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Peste drum, chiar dacă e mai ferit, poate fi vizitat blocul de garsoniere rămas tot fără tencuială, deși reabilitarea lui a fost promisiune electorală în 2004, la fel ca gazul din Burdujeni sat. Ca să fie clar cum s-a sprijinit mediul de afaceri local, să includeți neapărat în tur Bazarul semiînchis, încălzit vara și răcorit iarna, cu parcarea lui care probabil din motive eco e pavată doar cu pietriș și pământ”, a arătat Cristian Șologon. El a adăugat că la acestea se poate adăuga și Piața Mare unde sucevenii pot să învețe cum este să fii daltonist și cum să distingă morcovii de păstârnac și roșiile de cartofi după miros, pipăit și gust, dar și piața en-gros acolo unde clienții sunt serviți de pe jos în condiții precare de igienă exact ca în evul mediu. „Ar mai fi de vizitat străzile de pământ din Ițcani, iluminate cu led ca exponatele de muzeu,  bidoanele de plastic vopsite cu bronz ce țin loc de statui în centrul orașului, esplanada cu iz de cavou, stadionul de lângă primărie ce nu poate fi folosit pentru că se prăbușește, sala polivalentă invizibilă și aia promisă din deceniul trecut, locul de agrement aflat în albia inundabilă a râului Suceava și neapărat, să nu uitați de cele trei ștranduri ale municipiului Suceava – cel de la Fălticeni, cel de la Botoșani și cel de la Gura Humorului.

Iar punctul culminant și chintesența acestui tur, zic eu că trebuie să fie oul gigantic pitit în dealul cetății, care n-a reușit să fie cel mai mare, dar cu siguranță e cel mai scump și chicios ou de Paște din lume”, a încheiat Cristian Șologon.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava