MOPAN Suceava

La intrarea în Mănăstirea Putna a fost amplasată ”crucea unității neamului românesc”. Ea a fost dăruită mănăstirii de către locuitorii orașului Soroca, Republica Moldova. Crucea a  fost sfințită aseară de către un sobor de preoți în frunte cu IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și starețul Mănăstirii Putna,Velnic Melchisedec. Acest eveniment a dat startul de fapt sărbătorii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare de luni, 2 iulie.Astăzi între orele 9.30-12  se va săvârși Sfânta Liturghie ariherească. La Chinonic va cânta Corala „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”.

Între orele 12.00–12.30 va avea loc un recital susținut de Orchestra ”Model” și Corul „Credo” ale Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și de Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni iar în intervalul orar 12.30–13.00 are loc Ceremonia militară de depunere de flori la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. La manifestări vor participa reprezentanți ai Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova.

La ora 13 este programată inaugurarea Portalului Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă. Ceremonia este urmată de recitalul Grupului Vocal-Tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus. Portalul Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă” este închinat jertfei românilor de pretutindeni și din toate timpurile pentru libertate, independență și demnitate națională și, în mod special, românilor care au fost uciși în Masacrul de la Fântâna Albă, din nordul Bucovinei, la 1 aprilie 1941, ”pentru vina de a-și fi iubit neamul, credința și patria”. Portalul cuprinde o poartă monumentală, o troiță de piatră, spații pentru depunerea de flori și aprinderea de lumânări, inscripții cu numele satelor de unde au pornit spre România cei uciși atunci și o cișmea. Poarta este trecerea; troița marchează locul jertfei și, așezată înaintea porții, arată că cei uciși au căzut în fața locului de trecere în România cea iubită, iar cișmeaua este simbolul vieții care izvorăște din jertfa lor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava