MOPAN Suceava

CS Universitar Suceava pornește din pe ”șoseaua” Ligii Naționale de handbal masculin după un an pe ”drumul” Diviziei A. Deși promovarea nu s-a făcut cu stil, totuși echipa suceveană merită toate felicitările că a anticipat problemele pe care le vor avea alte grupări, cărora nu le-a dorit răul, și s-a ”ambalat” serios la meciul pentru locul trei la barajul de promovare câștigând net în fața grupării CSSM Bacău.

Dacă promovarea s-a făcut pe ”șoptite”, prezentarea formației CSU Suceava a fost una mai ”sonoră” arătând disponibilitatea autorităților și a mediului de afaceri de a susține handbalul din Suceava. S-a putut lesne observa faptul că echipa de handbal a Sucevei a ajuns la inimile iubitorilor de sport din Bucovina, dorința ca aceasta să revină la cotele la care a fost fiind clară.
”Universitatea Ștefan cel Mare a susținut și va susține echipa de handbal pentru că acesata a devenit o deja o emblemă a orașului. Le doresc succes și rezultate cât mai bune jucătorilor noștri ân noul sezon competițional” a declarat rectorul USV Suceava, profesorul universitar doctor, Valentin Popa.

”Primăria și Consiliul Local al Municipiului Suceava își reafirmă sprijinul pentru formația de handbal. Vom fi din nou unul dintre principalii susținători și vom încerca să asigurăm toate condițiile pentru marea performanță. Am început cu refacerea suprafeței de joc și așteptăm cu toții ca formația suceveană să fie din nou una dintre protagonistele primului eșalon valoric” a afirmat viceprimarul Lucian Harșovschi.

”Sper ca CSU Suceava să nu mai părăsească Liga Națională. Din câte știu avem resurse, echipele de juniori III și II ale LPS fiind medaliate la Campionatele Naționale. Se discută serios despre realizarea unei Săli Polivalente cu 4.500 de locuri și Primarul Ion Lungu a făcut toate demersurile pentru startul acestui proiect” a completat și viceprimarul Marian Andronache.

”Știu ce presupune sprijinul pentru o echipă de Ligă Națională. Mă bucur nespus pentru că la conducerea tehnică a grupării CSU se află doi foști jucători ai Sucevei din perioada de glorie. Le doresc succes și sunt convins că dacă există o unitate între USV, autoritățile locale, conducerea echipei și jucători, totul va merge bine” a afirmat decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, profesorul Petru Ghervan.

Unul dintre reprezentanții Consiliului Local și membru al Comisiei de Cultură, Tineret Și Sport, Cornel Grosar a ținut să remarce un lucru interesant și anume acela că echipa de handbal CSU Suceava a realizat și un consens între toate partidele pentru susținerea ei.

Alături de reprezentanții USV și ai autorităților locale, la prezentarea oficială a CS Universitar Suceava au fost prezenți și o serie de sponsori care doresc să fie alături de gruparea suceveană în acest sezon competițional.

Lotul echipei CSU Suceava pentru Liga Națională numără 20 de jucători și este pregătit de antrenorii Adrian Chiruț, ajutat de colegul său Iulian Andrei.

Pe postul de portar CSU are trei variante, George Şelaru, Cristian Tcaciuc, Eduard Duman. Pe extrema stânga vor evolua Adi Mitrea, Florin Ciubotaru, Cătălin Costea pe inter stânga vor fi Gabi Burlacu, Adi Târzioru şi Sasa Puljizovic, jucător bosniac, centri Alin Petrea, Cristian Bursuc şi Iulian Alexa. Pe postul de inter dreapta pot juca Sebastian Polocoşer, Rareş Bursuc şi Dusan Sipka, jucător sârb, pe extrema dreaptă evoluând Andrei Olariu, şi Lucian Preda. Postul de pivot este acoperit de trei jucători, Bogdan Baican, Bogdan Şoldănescu, Ion Tcacicuc.

De menționat faptul că și echipamentul Hummel cu care au fost îmbrăcați sportivii suceveni arată interesul suscitat de revenirea echipei sucevene în Liga Națională și încrederea de care se handbalul pe aceste meleaguri. Încă un lucru care merită de subliniat este prezența masivă în lotul formației CSU a jucătorilor crescuți și născuți pe aceste plaiuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava