Concert pascal
MOPAN Suceava

În etapa a II-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, CS Universitatea Suceava a primit pe teren propriu vizita echipei Potaissa Turda. Deşi erau avertizaţi de forţa grupării oaspete alcătuite din jucători cu mare experienţă, sucevenii nu s-au concentrat în momentele importante ale jocului şi au cedat cu 33-34 (15-19). Chiar dacă scorul final a fost unul strâns, victoria oaspeţilor a fost mai clară, clujenii conducând cu un avans destul de liniştitor în ultimele de 40 de minute.

Debutul întâlnirii CSU Suceava – Potaissa Turda a fost unul echilibrat, ambele formaţii alternând perioadele mai bune cu cele mai modeste. În minutul 10 scorul era 5-5, iar în minutul 19, 11-11. Din acest moment, atacul echipei sucevene a început să dea rateuri, apărarea s-a clătinat, iar portarul Şelaru nu a mai avut inspiraţie. Potaissa Turda s-a distanţat la patru goluri diferenţă, scor 15-11 în favoarea lor, ecartul de patru goluri fiind consemnat şi la pauză, scor 19-15 pentru clujeni. Ce se poate spune despre primele 30 de minute de joc. Până la un punct totul a funcţionat, dar ratările lui Gavriloaia sau Mitrea i-au exasperat pe suporterii suceveni. Nu trebuie totuşi omisă şi evoluţia de excepţie a portarului echipei din Turda, Levente Szabo care a apărat tot ce se putea. De remarcat încă un fapt la formaţia pregătită de Leonard Bibirig, dacă partea dreaptă a atacului sucevean nu prinde o zi bună, nici Acatrinei şi nici Gavriloaia nu au înlocuitori pe măsură, în sensul că formaţia suceveană are doar doi aruncători de braţ stâng.

Chiar dacă Potaissa Turda avea patru goluri avans, spectatorii suceveni au mizat pe revenirea favoriţilor mai ales că suntem convinşi au primit destule sfaturi la pauză.

Debutul părţii secunde a meciului nu a produs revirimentul aşteptat, tot oaspeţii fiind la conducerea ostilităţilor. Alcătuită din jucători cu experienţă vastă precum Sandu Iacob, Raul Marian, Lazăr sau Dediu, gruparea clujeană a ştiut să-şi protejeze avantajul pe tabela de marcaj în pofida dorinţei de revenire a formaţiei gazdă. Oaspeţii au lungit fiecare atac până la limita pasivului şi au avut în portarul Szabo un adevărat „înger păzitor”. Dacă în prima repriză Gavriloaia a ratat din toate poziţiile, în partea secundă extremei sucevene i s-a alăturat şi Petrea care nu a reuşit singur pe contraatac să-l învingă pe goalkeeper-ul celor din Turda. Pe final, Gavriloaia şi Acatrinei şi-au intrat în mână, iar Roşu a avut mai multă inspiraţie ca în prima repriză şi CSU Suceava a sperat până la final. A fost însă puţin prea târziu pentru a scoate măcar un punct, scorul final în disputa CSU Suceava – Potaissa Turda fiind 33-34.

Aşadar înfrângere în primul joc de pe propriul teren din acest sezon competiţional şi un joc mai modest ca altădată pentru handbaliştii suceveni. Formaţia suceveană a reprezentat o surpriză în ultimii ani cu stilul său de joc, însă adversarele au început să se „prindă” şi să ştie cum să-l contracareze. În aceste condiţii diferenţa nu poate fi făcută decât prin depăşirea limitelor de către fiecare jucător sucevean.

Este doar un eşec şi nu trebuie dramatizat pentru că formaţia suceveană a demonstrat nu o dată că are potenţial nebănuit şi caracter. CSU Suceava trebuie să se descurce cu jucătorii pe care-i are şi să abordeze cu mai multă atenţie şi determinare meciurile care vor veni.

CSU Suceava: Şelaru, Stănescu – Gavriloaia 8 goluri, Acatrinei 8, Roşu 4, Mitrea 4, Bursuc 3, Chiruţ 3, Starikov 2, Cântec 1, Ţuţu, Ţigănaşu, Şoldănescu, Amihăiesi, Petrea;

Potaissa Turda: Szabo, Mendrea – Cîmpan 8 goluri, Pavel 7, Lazăr 6, Munea 5, Raul Marian 3, Dediu 2, Iacob 2, Ştef 1, Alisie, Suciu, Ignat, Pop, Savic.

 

 

Rezultate consemnate în etapa a II-a:

Ştiinţa Bacău – Pandurii Tg.Jiu      33-21

CSU Suceava – Potaissa Turda      33-34

Poli Timişoara – HC Caraş Severin         21-18

Dinamo Bucureşti – CSM Bucureşti       24-34

U Cluj – HCM Constanţa      17-31

 

Clasament

 

1. HCM Constanţa       2       2       0       0       63-37         4

2. CSM Bucureşti         2       2       0       0       62-49         4

3. Ştiinţa Bacău             2       2       0       0       56-43         4

4. HC Caraş Severin     2       1       0       1       48-44         2

5. HC Odorhei               1       1       0       0       30-26         2

6. Potaissa Turda          2       1       0       1       56-56         2

7. Poli Timişoara          2       1       0       1       46-46         2

8. Pandurii Tg.Jiu         2       1       0       1       48-58         2

9. CSM Ploieşti              1       0       0       1       25-27         0

10. CSU Suceava           2       0       0       2       56-64         0

11. U Cluj                       2       0       0       2       43-61         0

12. Dinamo Bucureşti  2       0       0       2       44-66         0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava