Concert pascal
MOPAN Suceava

CS Universitatea Suceava a făcut un meci bun pe terenul vicecampioanei Ştiinţa Bacău, dar a cedat pe final cu 26-27. Sucevenii au fost la conducerea ostilităţilor în prima repriză când au condus şi la patru goluri diferenţă. Gazdele au revenit mai ales în partea secundă când au fost “vioara întâi”. Formaţia suceveană putea scoate un egal, dar ultima aruncare a lui Bursuc a fost parată norocos de Tevzadze. Să nu uităm faptul că în sezonul trecut Ştiinţa Bacău a depăşit clar CSU Suceava în sala LPS la opt goluri diferenţă.
Prima repriză a aparţinut elevilor lui Răzvan Bernicu care au condus cu 14-10. Pe finalul primei părţi a jocului gazdele au revenit puternic şi la pauză scorul a fost 15-14 pentru suceveni.
Dacă primele 30 de minute i-au avut pe suceveni la “timonă”, repriza secundă a fost a băcăuanilor. Pe final însă, CSU Suceava s-a apropiat la doar un singur gol diferenţă pe tabela de marcaj. În ultimul minut de joc scorul a fost 26-27, Chiruţ primind cartonaşul roşu după a treia eliminare. Şelaru a apărat lovitura de la 7 metri, el apărând excelent şi pe parcursul întregii partide, pentru ca aruncarea de la şold a lui Bursuc din ultimele 3 secunde să fie apărată norocos de Tevzadze.
Joc bun al grupării CSU Suceava care a fost foarte aproape de un punct grozav la Ştiinţa Bacău. De remarcat prestaţia lui Şelaru care a fost “îngerul păzitor” al porţii sucevene, precum şi jocul bun în apărare a lui Şoldănescu şi Starikov, ultimul marcând şi patru goluri. Este de menţionat şi faptul că formaţia suceveană a rezistat unei atmosfere incendiare la Bacău, publicul fiind al optulea jucător pentru gazde. Pentru suceveni urmează marţi, 16 octombrie partida pe terenul celor de la HC Odorhei.
Declaraţii după meci:
“Ne aşteptam la o asemenea atmosferă, ca la toate meciurile de la Bacău. Din păcate, astăzi ei au fost mai buni, asta e, mergem mai departe. Ştiinţa are un lot valoros, a avut jucători la schimb, în timp ce noi deocamdată ăştia suntem. Felicit Bacăul pentru victorie şi le doresc succes în cupele europene. Sper să se califice, pentru binele handbalului românesc, le doresc multă baftă şi ne vedem în retur la Suceava” a afirmat antrenorul sucevenilor, Răzvan Bernicu.
Îi felicit pe suceveni pentru modul în care şi-au apărat şansa. Ţin să-i evidenţiez şi pe băieţii noştri care şi-au dat toată silinţa. Avem jucători noi pe multe posturi, ei trebuie să se integreze şi, după cum vedem, mai apar sincope, iar lucrul ăsta ne costă. Faţă de meciul de la Odorhei, am dat dovadă de mai multă conştiinciozitate, acţiunile de atac au fost mult mai filtrate, iar jocul în apărare a fost mai constant şi cu mai multă determinare” a declarat antrenorul echipei Ştiinţa Bacău şi al naţionalei României, Eliodor Voica.
Ştiinţa Bacău: Tevzadze, Liszkai, Grigoraş – Bondar (6), Da Silva (5), Georgescu (5), B. Voica (4), Ghiţă (3), Rotaru (1), Iancu (1), Novanc (1), Păunică (1), Manea, Păiuş, Ramba. Antrenor: Eliodor Voica.
CSU Suceava: Şelaru, T. Stănescu – Chiruţ (8), Gavriloaia (5), Starikov (4), Acatrinei (3), Mitrea (3), Bursuc (3), Şoldănescu, Ţuţu, Cîntec, Amihăesi, Petrea. Antrenor: Răzvan Bernicu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava