MOPAN Suceava

CS Universitatea Suceava a reuşit să treacă, după mai multe „încercări”, de HC Odorhei. Deşi au condus chiar şi cu şase goluri pe tabela de marcaj, handbaliştii suceveni nu i-au scutit de emoţii pe spectatori, pentru a câştiga, într-un final dramatic, cu 35-34.

Aşa cum se anticipa la reluarea campionatului Ligii Naţionale de handbal masculin, cele mai importante dispute aveau să fie cele de acasă cu Ştiinţa Bacău şi imediat apoi cu HC Odorhei. Evoluând foarte bine în aceste două dispute, universitarii suceveni au „scos” trei puncte din patru posibile.

Încă din startul partidei dintre CSU Suceava şi HC Odorhei s-a putut lesne observa că oaspeţii aveau doar patru rezerve, dintre care două fiind jucători care au evoluat foarte puţin în campionat. Din lotul grupării oaspete au lipsit trei handbalişti importanţi, Rusija, Ferenczi şi Chiklovani.

Elevii antrenorului Răzvan Bernicu au încercat să profite de acest fapt şi, după 14 minute de joc, chiar au reuşit. A fost egal până în acest minut, însă sucevenii s-au dezlănţuit apoi şi au condus cu 9-7, 13-10, 16-11 şi19-13. Pe finalul primei reprize au redus „motoarele” şi la pauză scorul le era favorabil doar cu trei goluri, 20-17. Cântec, Chiruţ, Gavriloaia şi Starikov au fost pe val în primele 30 de minute de joc, de la harghiteni remarcându-se de la distanţă chilianul Feuchmann.

Cei care au intrat mai bine în meci de la cabine au fost oaspeţii, care s-au apropiat la doar un singur gol, scor 21-20. A urmat apoi o revenire a gazdelor, asigurată de câteva intervenţii bune ale portarului Stănescu care a parat şi o aruncare de la 7 metri. În minutul 46, scorul era 28-24 pentru gazde, pentru ca apoi să fie 31-26 în minutul 50.

Spre surprinderea generală au urmat cinci minute de „rătăcire” în care handbaliştii suceveni au ales cele mai proaste soluţii pe atac. În mod aproape neverosimil, HC Odorhei, bine condusă pe teren de Feuchmann şi Kuzmanovski, a preluat iniţiativa şi a marcat şase goluri consecutive fără a primi niciunul. Finalul întâlnirii a fost unul dramatic. Chiruţ şi Cântec au găsit drumul spre poarta adversă fiind ajutaţi şi de Roşu şi Gavriloaia şi CSU Suceava a reuşit să întoarcă soarta partidei şi să învingă HC Odorhei cu 35-34. A fost o victorie mare şi meritată, dar handbaliştii suceveni ar trebui să-şi anunţe suporterii să-şi facă rezerve de medicamente pentru scăderea tensiunii.

Pentru CSU Suceava urmează cele două meciuri din sferturile de finală ale Challenge Cup cu Ankaraspor, primul pe 16 martie în Turcia, cel de-al doilea, pe teren propriu, pe 23 martie.

 

CS Universitatea Suceava: Şelaru, Stănescu – Chiruţ (8 goluri), Gavriloaia (6), Cîntec (6), Starikov (3), Amihăesi (3), Roşu (3), Acatrinei (2), Şoldănescu (2), Dumitraş (1), Bursuc (1), Mitrea, Petrea, Ţigănaşu şi Ţuţu. Antrenor: Răzvan Bernicu.

HC Odorhei: Ciobanu, Orban, Varo – Feuchmann (7 goluri), Kuzmanoszki (7 goluri), Talas (5 goluri), Florea (5 goluri), Câmpan (4 goluri), Adomnicăi (3), Mihalcea (2), Johannson, Komporaly. Antrenor: Vlad Caba.

Rezultate înregistrate în etapa a XVII-a a Ligii Naţionale:

CSU Suceava – HC Odorhei 35-34

Ştiinţa Bacău – Poli Timişoara 28-19

CS Caraş Severin – CSM Bucureşti 44-22

Pandurii Tg. Jiu – „U” Cluj 30-23

CSM Ploieşti – Dinamo Bucureşti 24-25

(Meciul Potaissa Turda – HC Constanţa s-a disputat după închiderea ediţiei.)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava