Concert pascal
MOPAN Suceava

În prima etapă a sezonului competițional 2013-2014 al Ligii Naționale de handbal masculin, CS Universitatea Suceava a evoluat pe terenul vicecampioanei României, Știința Bacău. Plecată din start cu șansa a doua după adevăratul ”exod” al jucătorilor săi, tânăra gruparea CSU Suceava a dat o replică neașteptat de bună unei echipe superioare ca talie, valoare și motivație. Elevii antrenorului Răzvan Bernicu au ținut piept adversarilor lor treisferturi din meci, pentru ca în final să piardă cu 19-26 (9-12).

Debutul jocului a aparținut sucevenilor care i-au surprins pe bacăuani cu o apărare agresivă și un contraatac ca la carte. Încurajați puternic de o frumoasă galerie, sucevenii au reușit să se ”țină” de adversarii lor, mult mai titrați, pe toată durata primei reprize, scorul la pauză fiind doar 12-9 în favoarea gazdelor.

Nici în primele minute ale părții și secunde vicecampioana României nu s-a regăsit și tânăra ”gardă” de la CSU Suceava a făcut față. Abia din minutul 40 pe fondul unor ratări în atac și a unor greșeli în defensivă, Știința Bacău a luat ”avânt” pentru a se impune la final în fața sucevenilor cu 26-19.

Speranțe îndreptățite pentru iubitorii handbalului sucevean după partida dintre Știința Bacău și CSU Suceava care părea o întâlnire gen Goliat versus David. Joc avântat și dăruire pentru elevii antrenorului Răzvan Bernicu care au făcut față unor adversari mult mai puternici. Evoluție foarte bună a portarului Spiridon și a tânărului Târzioru și integrare optimă în defensiva suceveană a lui Ion Tcaciuc. Rămâne să vedem cum se vor descurca fizic tinerii suceveni și dacă vor rezista unui sezon competițional ”maraton”. Oricum, premize îmbucurătoare după un prim meci dificil. De remarcat și inimoasa galerie suceveană care i-a încurajat pe cei mai tineri, pentru că au nevoie, la fel și cum de menționat este și buna înțelegere cu suporterii băcăuani.

”Îi felicit pe jucătorii mei pentru modul în care s-au dăruit. Suntem o echipă în reconstrucție și avem nevoie de sprijinul și înțelegerea iubitorilor de handbal din Suceava” a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Știința Bacău: Tevzadze, Tamaș, Șelaru – Rotaru (7), Ghiță (7), Tărîță (3), Johannson (3), Bondar (2), Păunică (1), Ramba (1), Dospinescu (1), Celestin, Fenici, Da Silva, Carali.

Antrenor: Eliodor Voica

CSU Suceava: Spiridon, Ilii, V.Tcaciuc – Tîrzioru (9), M.Sandu (5), Roșu (2), Petrea (1), I.Tcaciuc (1), Dumitraș (1), Burlacu, Olariu, Aldica.

Antrenor Răzvan Bernciu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava