Concert pascal
MOPAN Suceava

CS Universitatea Suceava își pusese mari speranțe pentru manșa a doua a semifinalei cu HC Esch din Challenge Cup, după ce în tur îi avusese pe luxemburghezi în mână, sucevenii conducând atunci și cu șase goluri. Încă un motiv de speranță era acela că handbaliștii pregătiți de Răzvan Bernicu au evoluat mai bine în deplasare în tururile anterioare, ei învingând și în Turcia și în Cipru echipe destul de solide.

Începutul jocului din Luxembrug dintre HC Esch și CSU Suceava le-a aparținut gazdelor care în minutul 8 conduceau cu 5-2. Acest lucru a fost posibil după câteva ratări monumentale ale lui Gavriloaia. Portarul sucevean George Șelaru și-a intrat treptat în forma grozavă cu care ne-a obișnuit și CSU a revenitîn joc. Chiruț a prins o zi mult mai bună decât în tur și în minutul 16 oaspeții au trecut în avantaj, scor 6-7. După alte șase minute de joc luxemburghezii au cerut time-out pentru că erau conduți de suceveni cu 11-8. A fost și 12-8, dar pe fondul unor erori incredibile în atac și a unor neatenții în apărare, la pauză a fost doar 14-13 pentru handbaliștii suceveni.

Cum de obicei sucevenii jucau mai bine repriza secundă, nimeni nu și-a făcut mari probleme. Începutul reprizei a doua a aparținut tot luxemburghezilor care au avut o sumedenie de oprtunități de a marca, însă portarul Șelaru a fost la înălțime. De partea cealaltă, și goal-keeper-ul gazdelor a fost făcut ”mare” de extremele sucevenilor care l-au ”lovit” din toate punctele semicercului de șase metri. HC Esch a egalat în minutul 42 și pe fondul unui joc destul de dur, joc permis de arbitri. Tot ei vor contribui decisiv la reapariția în meci a luxemburghezilor după au dictat o dublă eliminare împotriva sucevenilor, Gavriloaia fiind trimis două minute pe bancă după o nouă ratare.

Deși gazdele au condus cu 20-18, CSU Suceava a revenit, cu Chiruț și același Gavriloaia, care s-a ”prins”până la urmă care-i secretul apărării adverse și au preluat conducerea cu 21-20.

Finalul jocului a fost unul nerecomandat celor cu inima slabă. Puternic încurajați din tribune, dar destul de elegant, handbaliștii de la HC Esch s-au mobilizat exemplar și au ajuns din nou la cârma jocului. Sucevenii nu nu au găsit soluții chiar dacă au jucat de mai multe ori cu un om în plus, au ratat de necrezut pe contraatac, Roșu de trei ori, au ratat un 7 metri prin Chiruț și au avut și ghinion la unele faze. În schimb, gazdele au strălucit, același Muller marcând de două ori, în inferioritate numerică la limita ”pasivului”. La scorul de 26-23 mai erau 47 de secunde de joc, CSU Suceava era în atac și cu un om în plus pe teren. Antrenorul Răzvan Bernicu cere time-out, se pregătește schema și cu 17 secunde înainte de fluierul final același neobosit Chiruț marchează pentru 24-26. Mai sunt doar câteva secunde de joc, sucevenii se precipită, își pierd luciditatea și primesc gol în ultimele clipe și pierd calificare în finală, calificare care le-a fost la îndemână și care să fim sinceri, au pierdut-o în turul de la Suceava.

Trebuie felicitată, în pofida înfrângerii dramatice gruparea suceveană, pentru parcursul bun în Challenge Cup și în campionat, dar trebuie și analizate la rece momentele de absență din joc și de lipsă de calm. Oricum, pe lângă portarul Șelaru, care a fost grozav în ambele manșe cu luxemburghezii, Chiruț și Acatrinei au evoluat mai bine decât în tur marcînd împreună de 11 ori, față de cele doar 3 reușite din tur, partea stîngă a atacului sucevean fiind însă modestă.
Încă un lucru mai trebuie menționat, tot cu sinceritate, formația sucevană nu are un lot în care fiecare post să fie acoperit de doi jucători de valori apropiate. Bucurie imensă și firească pentru luxemburghezi care au fost felicitați cred că de toată comunitatea locală din Esch și dezamăgire pentru suceveni care au sperat pînă în ultima clipă. Acesta este jocul sportiv, întotdeauna cineva va pierde și altcineva se va bucura.

CSU Suceava: Șelaru, Stănescu – Mitrea (1), Roșu, Petrea (1), Starikov (1), Bursuc (1), Țuțu (3), Amihăesi, Țigănașu, Burlacu, Șoldănescu (1), Acatrinei (4), Gavriloaia (5), Chiruț (7).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava