Concert pascal
MOPAN Suceava

Sportul sucevean se află într-o criză financiară fără precedent, toate echipele care reprezintă oraşul în primul eşalon sau în cel de-al doilea fiind în pericol să nu-şi mai poată continua activitatea. Sigur, cel mai dureros lucru îl reprezintă „dezmembrarea” celei mai valoroase formaţii a Sucevei, cea de handbal masculin CS Universitatea.
După ce a evoluat de mai multe ori cu succes în Cupa Challenge, unde a ajuns şi în finală, şi a încheiat Liga Naţională de fiecare dată în prima jumătate a clasamentului, ba chiar pe locul III, gruparea suceveană se află în faţa unui sezon competiţional în care va trebui să se lupte pentru salvarea de la retrogradare. CSU Suceava a pierdut în presezon o grămadă de jucători valoroşi începând cu portarul Şelaru şi continuând cu căpitanul echipei, Chiruţ, la care se adaugă Şoldănescu, Bursuc, Stănescu, Starikov, Ţuţu şi Smeu şi se pare că în curând şi Acatrinei şi Gavriloaia vor abandona „corabia”.
„Am avut ceva discuţii cu rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” şi cu alte persoane din conducerea comunităţii locale şi cu membrii Consiliului de Administraţie a clubului nostru, dar nu am reuşit să luăm o decizie. În orice caz, va trebui să aşteptăm revenirea din concediu a primarului Ion Lungu, care a susţinut serios echipa noastră, şi apoi să luăm o hotărâre.
Oricum, există salarii restante la jucători, iar bugetul pentru viitorul sezon competiţional va fi mai mic. Aproape sigur că nu vom putea să-i ţinem la echipă pe jucătorii cu contracte mai mari, ca Acatrinei şi Gavriloaia şi ar fi şi păcat şi neproductiv să facem acest lucru. Este cunoscut faptul că dacă un jucător are cel puţin trei luni restanţă la salar el poate deveni automat jucător liber de contract.
În aceste condiţii, pentru acest an vom avea un lot format din jucători foarte tineri care trebuie să demonstreze ce pot. Va fi foarte greu, dacă ne gândim şi la noul sistem competiţional, însă trebuie să încercăm să facem faţă situaţiei. În orice caz, echipa noastră îşi va continua drumul în handbalul românesc” a declarat directorul sportiv al CSU Suceava, profesorul Petru Ghervan.

CS Universitatea Suceava mai poate pierde cel puţin încă doi jucători de valoare, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava