Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă 31 august, pe stadionul ”Unirea”, echipa de rugby CSM Bucovina Suceava a întâlnit în primul meci al turneului play-out al Diviziei Naționale gruparea Săgeata Năvodari. Parcă ”apăsați” de probleme financiare cu care se confruntă gruparea, jucătorii suceveni nu au reușit să se ”adune”, la propriu și la figurat, așa cum o făceau altă dată și au pierdut într-un final dramatic cu 15-19.
După cum se și aștepta de altfel, antrenorul Constantin Vlad a anticipat replica deosebit de viguroasă a constănțenilor care alcătuiesc o echipă solidă, dar lipsită de experiență. Sucevenii nu au profitat de acest lucru și au fost dominați în mare parte a disputei de oaspeți. Fără un jucător de ”meserie” care să execute loviturile de pedeapsă, gazdele nu au reușit să puncteze din penalitățile primite în primele 40 de minute de joc. Mai mult chiar, cei din Năvodari au marcat primii o încercare și au preluat conducerea pe tabela de marcaj. ”Treziți” la realitate, jucătorii formației sucevene au replicat imediat prin eseul izbutit de Preutescu. Din păcate Brăteanu nu a reușit transformarea și scor la pauză în întâlnirea CSM Bucovina Suceava – CS Năvodari a fost 5-5.
Repriza a doua a fost mult mai animată și mai spectaculoasă, ambele echipe trecând pe rând la cârma jocului. Gazdele au punctat primele dintr-o lovitură de pedeapsă din poziție extrem de favorabilă prin Brăteanu. Deși au avut superioritate pe pachetul de înaintare, elevii antrenorului Constantin Vlad nu au avut luciditatea necesară în fazele de finalizare și au ales soluții neinspirate în faza de apărare.
În aceste condiții, pe un contraatac în viteză, cei de la CS Năvodari au culcat din nou balonul în terenul de țintă al sucevenilor și au preluat conducerea cu 12-8. Gazdele au avut și noroc la acest eseu pentru că oaspeții au ratat transformarea din poziție bună.
Impulsionați de Ștefăniță Rusu, Zup, Preutescu și Tepșanu, sucevenii au trecut din nou în ofensivă și în urma unui atac prelungit au marcat o încercare prin Ștefan Ștefăroi. Brăteanu a transformat și CSM Bucovina Suceava a preluat conducerea cu 15-12. Era ultimul minut al partidei și se părea că nimic nu se mai putea întâmpla, mai ales că oaspeții reuneau balonul care ar fi trebuit logic să intre în posesia sucevenilor. Lucrurile nu s-au petrecut ca la carte, gazdele s-au bâlbâit, au avut efectiv un moment de uluială și fundașul celor de la CS Năvodari a pătruns în viteză și a adus victoria echipei sale cu 19-15.
”Din păcate am pierdut un meci foarte important în acest turneu play-out în urma căruia două formații vor retrograda din Divizia Națională. Am avut și destule absențe importante cum ar fi Flutur, Nichiforiuc sau Crețu, iar jucătorii au simțit presiunea situației financiare dificile în care ne aflăm.
Am achitat baremurile de arbitraj și asistența medicală din banii strânși de la foștii rugbiști adunați în Asociația ”Prietenii Rugbiului din Bucovina” pentru că altfelnu am fi putut juca.
În ceea ce privește meciul, pot să-i felicit pe jucători, chiar dacă am pierdut, pentru efortul lor deosebit pe care l-au depus. Am greșit flagrant pe final, dar sunt convins că vom reveni.
Am mai fost în situații la limită, însă de fiecare dată am strâns rândurile și am revenit. Sunt convins că băieții noștri vor realiza acest lucru și ne vom lupta până la capăt pentru menținerea în Divizia Națională” a declarat antrenorul sucevenilor, Constantin Vlad.
În următorul meci din play-out, CSM Bucovina Suceava va juca din nou acasă, sâmbătă 7 septembrie, cu CSUAV Arad. Într-un alt meci din play-out, CSUAV Arad – RCM Galați 26-5.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava