Sarbatoarea Muntelui 2019

Formaţia de rugby CSM Bucovina Suceava a avut un parcurs destul de bun în sezonul competiţional 2013 al Diviziei Naţionale, fiind foarte aproape de clasarea pe locul IV care ar fi dus-o în turneul play-off, unul fără griji. Din păcate, sucevenii au terminat prima parte a campionatului pe locul V şi se vor lupta pentru evitarea retrogradării cu CS Năvodari, CSU Arad şi RCM Galaţi.

Din păcate, înainte de primul joc cu caracter decisiv moralul jucătorilor antrenaţi de Constantin Vlad este la cote îngrijorătoare din cauza dificultăţilor financiare cu care se luptă echipa. Este ştiut faptul că o formaţia de rugby necesită un lot destul de numeros şi are deplasări destul de lungi în fiecare an. Deşi ani de zile s-a descurcat în limita posibilităţilor, de această dată se pare că situaţia este mult mai gravă şi gruparea suceveană este în pericol să se desfiinţeze după 50 de ani de activitate.

„Am fost de fiecare dată ajutaţi de Primăria, Cosiliul Local şi Consiliul Judeţean Suceava şi sperăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în acest an. Este regretabil că am ajuns într-o situaţie limită şi echipa noastră este în pericol să-şi înceteze activitatea după cinci decenii de existenţă.

Am avut şi ani mai buni şi ani mai slabi, dar de fiecare dată am încercat să terminăm campionatul cu capul sus. Jucătorii noştri, care depun eforturi mari în timpul meciurilor oficiale şi la antrenamente, sunt demoralizaţi şi blazaţi din cauza problemelor cu care se confruntă din punct de vedere financiar. Am încercat să ne adaptăm, i-am convins în marea parte a campionatului până în prezent, dar acum, exact când avem nevoie de coeziune în turneul play-out suntem la pământ practic.

Am găsit de fiecare dată înţelegere la Primăria şi Consiliul Local şi sper să reuşim şi de această dată” a declarat antrenorul Constantin Vlad.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava