Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipele de rugby seniori CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului au reluat de câteva zile pregătirea pentru partea a doua a campionatului Diviziei Naționale, al doilea eşalon valoric al rugbiului românesc.
Sportivii au la dispoziție mai bine de două luni pentru a se pregăti, prima etapă din returul campionatului fiind programată la începutul lunii aprilie. După un tur cu rezultate slabe, sportivii şi antrenorii ambelor echipe speră ca returul să le aducă meciuri mai bune şi puncte mai multe.
Antrenorul CSM Bucovina Suceava, Marius Colțuneac, a declarat că pregătirea a fost reluată cu antrenamente de acomodare, după care se va face trecere la pregătire fizică, cu precădere în sala de forță.
„Nu avem jucători care să nu mai dorească să continue activitatea, este un lucru foarte bun care se datorează în principal stabilității financiare care ne-a fost asigurată de Primăria municipiului Suceava. Pot să vă spun că sunt şi alți jucători care ar vrea să ni se alăture în lot, însă vom vedem ce putem face în funcție de ce bani vom primi şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului”, a declarat Marius Colțuneac.
CSM Bucovina Suceava a încheiat turul pe locul şapte din opt echipe, cu 7 puncte acumulate, după o victorie, un rezultat de egalitate şi cinci înfrângeri.
Valoarea lotului este probabil peste acest loc, de altfel sucevenii pierzând puncte în tur la limită, în două partide (deplasările de la Gura Humorului şi de la Arad).
În martie, profitând de apropierea geografică, echipele din Suceava şi Humor ar urma să se întâlnească în unul sau chiar două meciuri test.

Florin Nistor este noul antrenor al RC Gura Humorului

Și rugbiştii humoreni au reluat pregătirea, o noutate importantă fiind la nivel de antrenor. Pentru retur, conducerea clubului a decis să îl numească principal pe Florin Nistor, un antrenor cu experiență de la juniori, în timp ce Mihai Coca va fi antrenor secund.
Managerul jucător Ștefăniță Rusu a declarat că la nivel de lot nu sunt deocamdată noutăți, dar se încearcă dubla legitimare a trei juniori de la echipa U 18, care sunt eligibili şi pentru seniori la retur.
RC Gura Humorului a terminat turul DNS pe locul VIII, ultimul, obținând doar un rezultat de egalitate pe teren propriu, în derbiul cu CSM Bucovina Suceava. Humorenii vor avea însă un retur, măcar teoretic, mai accesibil, chiar în primele două etape urmând a evolua acasă cu echipe din a doua parte a clasamentului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava