MOPAN Suceava

CSM Bucovina Suceava s-a înscris în SuperLiga CEC Bank şi va participa şi la cea de-a III-a ediţie a Cupei Regelui.

Toate cele 8 echipe care vor juca în ediția 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank la rugby, cea mai importantă competiție valorică din sportul românesc cu balonul oval, se vor alinia și la startul Cupei Regelui din acest an, eveniment care va deschide practic sezonul intern.

Este vorba despre Timișoara Saracens, CSM Știința Baia Mare, CSM București, CSA Steaua, CS Dinamo, CS Politehnica Iași, CS Universitatea Cluj și CSM Bucovina Suceava, câștigătoarea Diviziei Naționale de Seniori (eșalonul doi valoric.

Potrivit site-ului competiției interne, cea de-a treia ediție a Cupei Regelui va debuta în weekendul 5-6 august și va dura trei săptămani, până pe 19-20 august.

Cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe, în funcție de locul ocupat în clasamentul SuperLigii CEC Bank, ediția 2016/2017, astfel: locurile 1-4 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide în play-off, iar locurile 5-8 din clasamentul SuperLigii CEC Bank vor disputa partide în play-out. Se va juca fiecare cu fiecare după sistem Berger — cu clasament final la terminarea tuturor partidelor, iar la final vor fi declarați câștigători Cupa Regelui play-off și câștigători Cupa Regelui play-out.

Jocurile în play-off se vor disputa într-un singur tur, aplicându-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, după care se va întocmi un clasament de la 1 la 4, echipele fiind Timișoara Saracens, CSA Steaua, CSM Baia Mare și CSM Bucuresti.

Jocurile în play-out se vor desfășura într-un singur tur, aplicându-se prevederile Tabelei Berger pentru patru echipe participante, după care se va întocmi un clasament de la 5 la 8, echipele fiind CS Dinamo, CSM Bucovina Suceava, CS Poli Iași și CS Universitatea Cluj.

Meciurile vor avea loc pe 5, 12 și 19 august. Această competiție oferă șansa jucătorilor tineri de a evolua în aceste partide, fiind obligatorie prezența pe Anunțul Oficial al fiecărui meci a minim trei sportivi U23, născuți în 1994 sau mai mici.

Ediția inaugurală a Cupei Regelui a fost câștigată de Timișoara Saracens care a învins în finală pe Știința Baia Mare cu 24-22, ediția a doua revenind celor de la Baia Mare, ”zimbrii” impunându-se în fața CSA Steaua cu 10-8.

Cea mai importantă competiție din rugbyul românesc, SuperLiga CEC Bank, ediția 2017/2018, va debuta pe 26 august 2017 și va dura 16 săptămâni, urmând să se dispute, la fel ca ediția precedentă, în doi ani competiționali. Meciurile tur vor avea loc în lunile august, septembrie și octombrie, iar returul și fazele finale vor avea loc începând cu luna aprilie a anului viitor. Aceasta se va desfășura în sistemul campionat de regularitate cu două tururi Berger, semifinale (locurile 1 cu 4 și 2 cu 3) și finale, locurile 5-7 urmând să se stabilească din clasamentul final.
Cupa României, ediția 2017-2018, a treia competiție internă, va debuta pe data de 4 noiembrie 2017 și va dura nouă săptămâni, urmând ca o parte din partide să aibă loc în toamna lui 2017 și a doua parte în primăvara lui 2018. Formatul după care se va disputa este un tur Berger, semifinale și finale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava