MOPAN Suceava

În ultima etapă a turneului play-out al Diviziei Naționale de rugby, CSM Bucovina Suceava a jucat la finele săptămânii trecute pe stadionul ”Unirea” contra echipei RCM Galați într-un meci decisiv pentru menținerea în eșalonul secund al rugbiului românesc. Deși nu a prins una dintre cele mai bune zile, gruparea suceveană s-a impus pe final cu 24-10 și și-a asigurat încă un an, cel puțin, prezența în Divizia Națională.

Avertizați de elanul gălățenilor, chiar dacă aveau avantaj net în jocurile directe, elevii antrenorului Constantin Vlad au forțat încă din start buturile adverse. Superioritatea pe grămadă a făcut în așa fel încât gazdele să se apropie relativ ușor de terenul de țintă al gălățenilor. Cu două acțiuni ”specialitatea casei”, adică molul rulant sau ”hora” cum îi spun ”veteranii” Sucevei, Albu și Oprea au reușit eseuri. Cel de-al doilea a fost transformat de Crețu și CSM Bucovina Suceava a preluat conducerea pe tabela de marcaj, scor 12-0.

Spre lauda lor, cei de la RCM Galați nu au renunțat la luptă și au redus din handicap printr-o spledidă încercare venită în urma unei acțiuni pe ”treisferturi”. Nu a fost 12-5 la pauză pentru că Nichiforiuc a mai culcat o dată balonul în terenul de țintă advers, Crețu a transformat și după prima repriză sucevenii conduceau cu 19-5.

Cei care au fost mai hotărâți în repriza secundă au fost dunărenii, ei profitând de eliminarea unui jucător sucevean. După eseul reușit de ei, gălățenii s-au apropiat la doar 9 puncte de adversarii lor, scor 19-10. Deși au forțat pe final, oaspeții din Galați nu au avut claritate în atac, au greșit mult și nu au mai reușit să concretizeze nimic pe tabela de marcaj. Nici sucevenii nu au avut o evoluție strălucită comițând o grămadă de erori tehnice, însă în ultimul minut de joc Ștefan Ștefăroi a reușit o superbă acțiune personală și a încheiat conturile, CSM Bucovina Suceava câștigând jocul cu RCM Galați cu 24-10.

În urma acestui rezultat formația suceveană a acumulat 19 puncte și a terminat pe primul loc turneul play-out și și-a asigurat prezența în Divizia Națională și în sezonul 2014.

”Am comis o sumedenie de greșeli tehnice, dar sunt foarte mulțumit că am câștigat. Îi felicit pe băieți și sper să ne descurcăm lafel de bine și anul viitor.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipa noastră, începând cu Primăria și Consiliul Local și continuând cu Clubul Sportiv Municipal și toți prietenii rugbiului sucevean. Sezonul competițional 2013 nu s-a încheiat, vom mai juca în Cupa României” a declarat antrenorul Constantin Vlad.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava