Concert pascal
MOPAN Suceava

Ieri, în cadrul etapei a V-a a Diviziei Naționale de rugby, pe stadionul ”Areni” din Suceava a poposit liderul competiției, Știința Petroșani. Oaspeții au venit în Bucovina după un început în forță de campionat, adunând patru victorii din tot atâtea partide disputate.

Deși jucătorii petroșăneni nu arătau fizicuri impresionante, gen Lomu, ei au dovedit încă din startul întâlnirii cu CSM Suceava că au viteză și sunt bine pregătiți. Până să-și dea seama cu cine au de-a face, sucevenii erau deja conduși cu 5-0 pe tabela de marcaj. Oaspeții au decis să nu folosească lovitura de picior din cauza vântului teribil care sufla în lunca Sucevei, în schimb, pentru a contracara jocul bun pe linia de treisferturi a petroșănenilor, gazdele au apelat mai des la acest procedeu.

În minutul 11, Dragoș Manole a prelucrat singur un balon, pe care l-a reprimit și a reușit să-l culce în terenul de țintă advers. CSM Suceava a preluat conducerea cu 7-5, eseul mijlocașului la grămadă fiind transformat de Sabin Crețu. După ce a ratat execuția unei lovituri de pedeapsă de la circa 32 de metri, sabin Crețu s-a revanșat reușind trei puncte dintr-o lovicutură de pedeapsă de la circa 27 de metri în minutul 31.

La 10-5 pentru suceveni, oaspeții au redus din handicap tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Scorul la pauză, 13-8 în favoarea grupării CSM Suceava, a fost stabilit tot de transformerul Sabin Crețu, care a materializat încă o lovitură de pedeapsă.

Imediat după reluarea partidei, CSM Suceava a primit un eseu pe centru din partea mijlocașului la deschidere al echipei Știința Petroșani. În mod absolut incredibil, oaspeții au ratat transformarea și scorul a rămas 13-13.
Deși mai iuți și mai bătăioși, cu un joc mai bun în margine, petroșănenii nu și-au valorificat aceste atuuri și au fost depășiți pe grămadă. În urma unor atacuri succesive, suceveni au reușit un nou eseu prin Nichiforiuc. Sabin Crețu a demonstrat de ce este capabil și a dus scorul la 20-13 în favoarea echipei CSM Suceava. Tot elevii antrenorului Constantin Vlad au fost cei care au avut inițiativa la acest scor și în urma unui atac în forță, Crețuleac i-a pasat lui Elisei care a culcat balonul în terenul de țintă al petroșănenilor. Sabin Crețu a transformat eseul și scorul a devenit 27-13. Știința Petroșani a replicat imediat și a reușit o încercare transformată pentru a stabili scorul la 27-20. Chiar dacă oaspeții erau pe val, CSM Suceava a reușit o fază bună de atac care i-a determinat pe petroșăneni să greșească. Lovitura de pedeapsă acordată sucevenilor în minutul 74, în cazul în care era transformată, punea gazdele în postura de învingătoare chiar dacă Știința Petroșani reușea un eseu transformat. Sabin Crețu a reușit din nou o execuție de excepție și precizia sa i-a dezarmat pe oaspeți și a stabilit scorul final, 30-20 în favoarea echipei CSM Suceava.

CSM Suceava se află la a treia victorie consecutivă după succesele înregistrate cu CS Mănăștur Cluj și Stejarul Buzău.

CSM Suceava a trecut ”examenul” cu Știința Petroșani, 5.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (3 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava