Concert pascal
MOPAN Suceava

Atmosferă de mare meci sâmbătă 27 mai pe stadionul ”Unirea” din Suceava. De multă vreme, bătrânele tribune nu au fost așa de pline cu iubitori ai jocului cu balonul oval, suporteri veniți să vadă partida din semifinalele Diviziei Naționale de rugby dintre CSM Suceava și Stejarul Buzău.

Beneficiind de o generație de excepție, sucevenii au reuțit un parcurs foarte bun în sezonul regulat al celui de-al doilea eșalon valoric și s-au clasat la final pe locul doi cu un bilanț de 10 victorii și patru înfrângeri. Poziția secundă le-a dat dreptul să joace pe teren propriu penultimul act al competiției. Înaintea meciului dintre CSM Suceava și Stejarul Buzău s-a ținut un momet de reculegere în memoria lui Viorel Morariu, tatăl lui Octavian Morariu, una din legendele rugbiului românesc.

Partida dintre rugbiștii pregătiți de Constantin Vlad, pe de o parte și de Costică Merșoiu, de cealaltă parte, a început cu o perioadă de tatonare, uverturile celor două formații încercând să-și dea seama de direcția vântului care bătea în lunca Sucevei. Prima oportunitate de deschidere a scorului a venit chiar în minutul 5 când oaspeții au beneficiat de o lovitură de pedeapsă de la peste 50 de metri, lovitură ratată însă de Teodor Nițu. Și Sabin Crețu a irosit în replică o lovitură de pedeapsă pentru gazde dintr-o poziție mult mai favorabilă.

Primul, și de altfel singurul eseu al meciului, s-a marcat în minutul 15. În urma unei acțiuni colective a sucevenilor, Dragoș Manole s-a infiltrat abil prin apărarea buzoienilor și a culcat balonul în terenul de țintă. Eseul a fost transformat de Sabin Crețu și scorul a devenit 7-0 în disputa dintre CSM Suceava și Stejarul Buzău.

Oaspeții au redus din handicap prin același Teodor Nițu, un jucător cu lovituri excelente de picior. CSM Suceava a revenit însă la conducerea ostilităților și Sabin Crețu a mai concretizat două lovituri de pedeapsă în minutele 26 și 31. Stejarul Buzău a avut un final de repriză mai consistent și transformeurul Teodor Nițu a punctat și el din două lovituri de pedeapsă, așa că la pauză scorul partidei dintre suceveni și buzoieni era 13-9 în favoarea primilor.

Mai montați, oaspeții au fost cei care au dominat prima parte a reprizei secunde. Avantajați de vânt și ”biciuiți” în permanență de pe margine de fostul dinamovist Merșoiu, rugbiștii buzoieni au ratat o primă lovitură de pedeapsă prin același Teodor Nițu, jucătorul luându-și revanșa cîteva minute mai târziu când a trimis balonul printre buturi pentru scorul de 13-12.
De la acest scor, jocul a căpătat accente dramatice, lupta în grămezile spontane fiind extrem de dură. Sucevenii s-au apărat cu dinții în fața asaltului celor de la Stejarul Buzău care pe final de meci și-au pierdut puțin concentrarea și au comis mai multe greșeli. De aceste erori au profitat elevii antrenorului Constantin Vlad care au punctat de două ori din lovitură de pedeapsă prin Sabin Crețu. Spre lauda lor, oaspeții au încercat până la final să marcheze și ei un eseu, dar nu au reușit, la ultima fază căpitanul echipei sucevene reușind un placaj de senzație.

Ultima fază a paridei a aruncat pur și simplu în aer tribunele stadionului ”Unirea”, bucuria fiind generală și sinceră, așa cum se întâmplă de obicei în familia rugbiului sucevean. Atmosfera a fost completată fericit de imnul rugbiștilor suceveni care s-a difuzat la stația de amplificare. Finalul meciului dintre CSM Suceava și Stejarul Buzău, încheiat cu scorul de 19-12, a fost marcat de un moment emoționant, retragerea din activitatea competițională a jucătorului Ștefăniță Rusu, după 21 de ani de când a îmbrăcat pentru prima oară tricoul formației CSM Suceava.

”A fost un joc foarte disputat și mă bucur că am reușit să câștigăm. Îi felicit pe băieți pentru că merită și mulțumim suporterilor noștri pentru susținere. Mulțumesc de asemenea Primăriei și Consiliului Local Suceava și în mod special domnului primar Ion Lungu care ne-a sprijinit de fiecare dată.

Avem deocamdată medalia de argint a Diviziei Naționale, dar avem șansa în finală să o facem mai strălucitoare” a declarat antrenorul echipei de rugby CSM Suceava, Constantin Vlad.

”Este ultimul meu meci în fsța propriilor suporteri și sunt foarte emoționat. După 21 de ani de când am pășit pe acest stadion a venit și momentul să agăț ghetele în cui. Am avut colegi de echipă deosebiți de-a lungul anilor și sunt mândru că am jucat în compania lor. Este timpul să fac loc celor mai tineri, oricum cam stricam media de vârstă în ultima perioadă, dar rugbiul sucevean a arătat încă o dată că are resurse.

Vreau să rămân alături de familia rugbiului sucevean, voi filma, voi căra apă, voi face orice ca să rămân alături de dragostea mea, rugbiul” a afirmat decanul de vârstă al formației CSM Suceava, Ștefăniță Rusu.
În finala Diviziei Naționale de rugby, CSM Suceava va întâlni la București, formația CS Năvodari care a câștigat cealaltă semifinal cu 38-24 în fața echipei Știința Petroșani.

CSM Suceava: Octavian Scolobiuc, Câtea, Covaliu, Preutescu, Șt. Rusu, Adrian Varvaroi, Nichiforiuc, Strugariu, Dragoș Manole, Crețuleac, Andrei Manole, Custrin, Ștefan Ștefăroi, Sabin Crețu, Elisei. Au mai evoluat: Zup, Andrei Varvaroi, Bogdan Rusu, Ioan Florea.

Sursa foto: www.gazetasv.ro

CSM Suceava s-a calificat în finala competiției!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava