MOPAN Suceava

În ultimii cinci ani, echipa de volei masculin CSM Suceava a participat de fiecare dată la barajul de promovare în primul eșalon valoric, iar în unul din sezoane a și jucat în Divizia A1. De menționat că în acel campionat după promovare nu a primit sprijinul promis. Acest fapt a demonstrat cu prisosință potențialul grupării sucevene și valoare ei, mai ales în contextual în care echipa a fost format de-a lungul acestor ani în marea majoritate din suceveni.
Lipsa fondurilor financiare din sportul sucevean din ultima perioadă a afectat și echipa de volei a orașului. Deși ar fi putut juca în Divizia A1 și la capătul sezonului competițional precedent, CSM Suceava nu a realizat acest lucru pentru că nu a avut resurse. Primăria și Consiliul Județean Suceava au susținut voleiul sucevean, însă dacă nu există și sprijin din partea comunității private nu se poate face mare performanță.
”Ne adaptăm situației existente în care fondurile sunt insuficiente. Avem resurse doar pentru a participa în continuare în Divizia A2. Nu avem bani pentru echipamente, mingi, încălțăminte sportivă, fileuri și am renunțat la trei jucători de bază, Ștefură, Ursachi și Grigore.
Nu trebuie de uitat faptul că doi dintre sportivii care au evoluat la noi, sportiv care provin de la CSȘ ”Nicu Gane” Fălticeni, Lupu și Andone au făcut pasul către primul eșalon valoric, unul la Piatra Neamț și celălalt la CSM București.
La CSM Suceava au mai rămas din vechea ”gardă” Sasu, Pietraru, Orășanu, Huțuleac, Gontariu și Scurtu și se pare că vom apela din nou, în limita posibilităților, la Giurcă. Numele noi din lotul formației noastre sunt Emanuel Amariei și Andrei Tănasă de la CSȘ ”Nicu Gane” Fălticeni și Dragoș Marc de la CSȘ Bistrița, ei fiind studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.
Cu acest lot vom începe viitorul sezon competițional care va debuta se pare în luna octombrie. Dificultățile financiare pe care le avem nu ne permit să ne fixăm un obiectiv, dar vom încerca în continuare să promovăm tineri în voleiul ”mare” a declarat antrenorul echipei CSM Suceava,Victor Pancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava