De curând, Federația Română de Rugby a aprobat proiectul de comasare a eșalonului doi și trei într-un campionat care va purta numele Divizia Națională de rugby. Noul format va avea teoretic două grupe și un număr total de 12 echipe împărțite pe zone geografice.
Din acest sezon competițional, județul Suceava va avea două reprezentante în competițiile naționale de seniori. Aflată în curs de înființare, echipa ACS Rugby Club Gura Humorului va fi în grupă cu cea a Clubului Sportiv Municipal Suceava în seria Centru Nord, alături de Știința Petroșani, CSU Arad, CS Mănăștur Cluj și CS Poli Iași. În cealaltă grupă, Centru Sud, vor fi teoretic echipele CS Năvodari, RC Bârlad, RCM Galați, RC Grivița București, CS Sportul Studențesc și CSM Sibiu. Noul campionat ar putea să înceapă pe data de 15 septembrie, sezonul regulat cu un tur și un retur urmând să se desfășoare până pe 17 noiembrie. După această fază, primele trei echipe clasate în fiecare grupă vor merge în turneul play-off, unde se va juca în sistem tur berger pe durata a cinci săptămâni de la finalul lunii martie, după tragerea la sorți cu poziția în clasament pentru sistemul berger, fiecare echipă plecând cu 0 puncte. Play-out-ul se va disputa după același sistem, dar cu ultimele trei clasate din cele două grupe. În semifinalele din play-off locul 1 va juca cu locul 4, iar 2 cu 3, locurile 5 și 6 păstrându-și pozițiile la finalul campionatului. În play-out vor fi jocuri de clasament tur – retur, locurile 7–8, 9–10 și 11–12.
Orașul Gura Humorului va fi reprezentat din acest an și-n competițiile de seniori. După 38 de ani de pauză, orașul are din nou echipă. Seniorii vor evolua sub numele de ACS Rugby Club Gura Humorului, proiectul venind după asocierea dintre CSȘ Gura Humorului și Fundația ”Te Aud România”, cu sprijinul Primăriei Gura Humorului, al Federației Române de Rugby, al DHL România și al Băncii Comerciale Române BCR. Echipa a fost formată din dorința de a avea continuitate în activitatea de la juniori și de a le da acestora o șansă în carieră, în special celor ce nu ajung la loturile naționale sau la cluburi puternice din țară sau străinătate.
După data de 10 august, humorenii vor face și licențierea antrenorilor pentru DNS, iar după afiliere se vor face și legitimările și transferurile jucătorilor.
În această perioadă a avut loc reunirea lotului la echipa CSM Suceava, cea care se află într-o perioadă de reacomodare la efort, iar din luna august va începe antrenamentele normale. La finalul lunii august, sucevenii vor să facă un cantonament la mare, acolo unde își doresc să facă două meciuri de pregătire cu Năvodari și Tomitanii Constanța.
„Avem cam 38 de jucători în lot și deși câțiva dintre ei sunt în discuții cu cei de la Gura Humorului, sperăm și sunt sigur că vom forma un lot competitiv cu care să abordăm acest campionat. Federația ne-a anunțat de aprobarea noului format, dar cred că trebuia să țină cont și de părerile echipelor implicate, mai ales că mai multe dintre ele s-ar putea să nu se înscrie. Pe noi ne-au pus cu Petroșaniul, unde avem o deplasare lungă și obositoare, iar după părerea mea varianta geografică era Bârladul, dar deja este aprobat și vom vedea ce se va întâmpla până la termenul limită de înscriere în campionat”, a explicat antrenorul echipei CSM Suceava, Marius Colțuneac.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava