Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 10.00, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va evolua pentru prima dată în faţa propriilor suporteri în acest an, în etapa a treia din play-off-ul Diviziei Naţionale. Echipa pregătită de antrenorul Marius Colţuneac va primi vizita unei contracandidate la un loc în semifinalele competiţiei, Rugby Club Griviţa Bucureşti. Ora meciului a fost schimbată de mai multe ori la cererea oaspeţilor, care fac această deplasare cu trenul, la cuşetă. În primele două etape, sucevenii au pierdut ambele meciuri disputate pe terenurilor celor două candidate la podium, Rugby Club Bârlad şi CS Ştiinţa Petroşani. Pentru a spera la locul patru, ultimul ce duce în semifinalele Diviziei Naţionale, echipa CSM Suceava este obligată să câştige acest meci. Oaspeţii de la Griviţa au reuşit în ultima etapă să facă un meci bun pe teren propriu cu Bârladul şi să câştige punctul bonus defensiv, oferit pentru o înfrângere la mai puţin de 7 puncte diferenţă.

„Suntem conştienţi că va fi un meci greu, mai ales că la ei se vor întoarce şi jucătorii de la naţionala sub 20 de ani, dar jucăm acasă, şi asta e ultima şansă de a mai spera la semifinale. Echipa e în creştere faţă de prima etapă şi trebuie să ne gândim doar la victorie în această întâlnire, dar va depinde în primul rând de noi şi să impunem ritmul de joc şi să respectăm tactica de joc. Pe de altă parte trebuie să fim foarte concentraţi, deoarece la Petroşani n-am fost şi le-am făcut cadou trei eseuri în prima parte a jocului”, a explicat antrenorul sucevenilor, Marius Colţuneac.
În meciul de sâmbătă, din lot vor lipsi trei jucători, Stanciuc, ce s-a accidentat la gleznă în ultima etapă, dar şi Ştefancu şi Nistor, jucători ce se află la recuperare.

Tot sâmbătă, în etapa a treia este programat derby-ul dintre Năvodari şi Petroşani, iar duminică, la Gura Humorului, echipa locală va juca în compania celor de la RC Bârlad.

Clasamentul turneului play-off

1. CS Năvodari 2 2 0 0 128-3 2pb 10pct
2. CS Ştiinţa Petroşani 2 2 0 0 79-14 2 pct bonus10
3. Rugby Club Bârlad 2 0 0 64-27 1 9
4. RC Griviţa Bucureşti 2 0 0 2 15-85 1 1
5. CSM Bucovina Suceava 2 0 0 2 19 – 84 0 0
6. Rugby Club Gura Humorului 2 0 0 2 10-102 0 0

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava