MOPAN Suceava

În cadrul etapei a II-a a Ligii Zimbrilor, CSU din Suceava a jucat pentru prima dată după mai bine de un an în fața propriilor suporteri. Deși condițiile de acces în sala ”Dumitru Bernicu” au fost dificile, din cauza pandemiei cu coronavirus, suporterii adevărați ai grupării sucevene au venit din nou cu drag în tribune.

Pentru primul joc acasă, gruparea pregătită de profesorul Petru Ghervan, ajutat de Adrian Chiruț, Iulian Andrei și Bogdan Șoldănescu, a avut un adversar cam dificil, Minaur Baia Mare. Pe lângă faptul că este o echipă de tradiție și are în lot jucători de lot național precum Căbuț și Buzle și stranieri de excepție ca Vuic și Vujovic, gruparea maramureșeană venea și după un eșec în prima rundă.

În pofida faptului că oaspeții erau favoriți, sucevenii au jucat excelent și s-au dăruit exemplar. Din păcate nu a fost suficient, vechea meteahnă a gazdelor de a se pierde în momentele cheie, s-a păstrat.

Până la pauză CSU din Suceava a jucat de la egal la egal cu mai valoroșii adversar, Adrian Târzioru marcând ca în vremurile de glorie, portarul Makaria fiind și el la înălțime. A fost 13-13 după primele 30 de minute de joc, asta pentru că băimărenii au marcat la ultima aruncare, norocos prin Vujic.

Oaspeții au părut mai hotărâți în repriza a doua șI Căbuț a făcut legea pe teren. Cu portarul Makaria în mare formă, CSU din Suceava a egalat la 21 și a condus chiar în ultimele cinci minute de joc. După ce a marcat, cu fentă, toate aruncările de la 7 metri pe care le-a avut, Târzioru a executat-o pe ultima din meci fără vreo schemă și direct la brațul portarul advers. Nu au fost două goluri diferență pe tabela de marcaj pentru noi și Minaur a mai prins culoare în obraji.

Când mai erau 20 de secunde de joc, după un time-out, din joc pasiv și la scor egal 25-25, sucevenii au căutat victoria, nu un fault ca să mai treacă timpul și să-și asigure un punct, au pierdut mingea au luat gol și au pierdut și meciul. La ultima aruncare din ultima secundă sucevenii nu au avut norocul băimărenilor din prelungirile primei reprize, șutul de senzație a lui Satnciuc nimerind bara.

Fără nicio exagerare, un egal ar fi fost mult mai echitabil. Formația suceveană nu arată rău, dar mai are nevoie de câțiva jucători de valoare sau măcar de revenirea lui Loic și a internaționalului turc.

CSU din Suceava: Grigoraș, Makaria – Tîrzioru (7 goluri), Kbilashvili (4), Furak (3), Roșu (3), Balazs (3), Lupu (1), Bologa (1), Stanciuc (1), Anton (1), Dascălu (1), Vizitiu, Szasz, Ştefan și Juverdianu.

Rezultate înregistrate în etapa a II-a a Ligii Zimbrilor:

Universitatea Cluj – Politehnica Timișoara  20-19,

CSM Bacău – Dinamo București    30-35,

CSM Alexandria – Potaissa Turda  26-28,

CSM Vaslui – Steaua București     24-25,

CSU din Suceava – Minaur Baia Mare    25-26

CSM Focșani – CSM București     30-26. Partida Dobrogea Sud Constanța – HC Buzău se va disputa duminica viitoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava