MOPAN Suceava

Echipa de handbal masculin CSU din Suceava vizează întărirea lotului în perspectiva barajului pentru promovare în Liga Națională. În acest sens, gruparea pregătită de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a transferat opt jucători în ultima săptămână și jumătate. Ultimul sosit este ucraineanul Vicheslav Sadovyi, handbalist care în ultimele două sezoane a activat în România, pentru CSM Bacău. Cartea de vizită a ucraineanului în vârstă de 30 de ani mai cuprinde cluburi precum Budyvelnik Brovary (Ucraina), Tatran Presov (Slovacia), HC WinLand Michalovce (Slovacia), Eger (Ungaria) și HC Odorhei. În palmaresul personal al lui Sadovyi se regăsesc trei titluri de campion și patru Cupe ale Slovaciei, precum și un titlu de vicecampion al Ucrainei.

Formația suceveană își dorește foarte mult să revină pe prima scenă a handbalului românesc, de aceea a investit mult în transferuri în această vară. Lista de achiziții a celor de la CSU Suceava îi mai cuprinde pe experimentatul portar Ștefan Grigoraș, care în ultimul sezon a avut evoluții apreciate în poarta formației de primul eșalon CSM Făgăraș. Goal-keeperul în vârstă de 29 de ani are în palmares patru titluri de campion național, o Cupă a României, două Supercupe și trei participări în Cupa României cu Dinamo București, dar și două titluri de vicecampion cu Știința Bacău.

Numele cel mai sonor este al macedoneanului Kostadin Petrov, care vine din Liga Asobal, de la formația spaniolă Ciudad de Gudalajara, handbalist care a adunat prezențe în Liga Campionilor pe când evolua pentru Metalurg Skopje. În vârstă de 29 de ani, Petrov evoluează pe postul de pivot și este component al echipei naționale a Macedoniei de Nord. Internaționalul turc Baran Nalbantoglu are de asemenea un CV interesant, interul stânga în vârstă de 27 de ani trecând în cariera sa pe la echipele Goztepe, Izmir și Besiktas.

La fel stau lucrurile și în ceea ce îl privește pe portarul Darius Makaria. Fost campion al României cu Dinamo, jucătorul în vârstă de 27 de ani vine din Franța, de la echipa Cavigal Nice din Pro League, iar în cariera sa a mai evoluat în țară pentru CSM București, iar în străinătate pentru formațiile spaniole BN Sinfin Santander și BM Benidorm, ambele din Liga Asobal.

La Suceava au mai ajuns recent extrema stângă Alin Câmpan, în vârstă de 30 de ani, care a evoluat în cariera sa pentru formațiile HC Odorheiu Secuiesc, Știința Bacău, Minaur Baia Mare și CSM Făgăraș, interul dreapta Valentin Anton, în vârstă de 30 de ani, jucător legitimat în trecut la HC Vaslui și CSM Bacău, dar și Alexandru Dascălu, un sucevean get-beget, în vârstă de 23 de ani, fost jucător la CSM București, Steaua și CSM Bacău.

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a fost repartizată în Grupa A la turneul pentru promovarea în Liga Națională, care va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul lunii iulie, alături de Szejke Odorheiu Secuiesc, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. Din Grupa B fac parte CS Medgidia, Magnum Botoșani, Universitatea Cluj și CSM Oradea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava