Concert pascal
MOPAN Suceava

Gruparea de handbal masculin CSU din Suceava a reluat la finele săptămînii trecute pregătirile pentru turneul de promovare în Liga Națională, care urmează să se desfășoare la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. La primul antrenament desfășurat pe terenul sintetic din complexul Universității ”Ștefan cel Mare” au răspuns prezent un număr de 21 de jucători.
Dintre cei nouă jucători transferați în această vară au ajuns la Suceava cinci, este vorba de portarii Darius Makaria și Ștefan Grigoraș, extrema Alin Câmpan și interii Valentin Anton și Alexandru Dascălu. În cel mai scurt timp se vor alătura lotului și turcul Baran Nalbantoglu, macedoneanul Kostadin Petrov, ucraineanul Viacheslav Sadovyi, Balasz Botond, transferat de la Szejke Odorheiu Secuiesc, dar și pivotul Velibor Majic, care este așteptat să revină din Bosnia.

„Am revenit la muncă cu gândul la promovarea în Liga Națională și sper să reușim acest lucru. În acest moment, pot spune că avem un lot competitiv, iar dacă vom izbuti să revenim în primul eșalon, atunci vom înființa și echipa a doua a clubului, unde vor avea șansa să joace meci de meci cei mai tineri jucători din formația noastră. Următoarele două săptămâni intenționăm să ne antrenăm afară, pe terenul de sport de la Universitate, pentru că după o pauză atât de îndelungată este nevoie de o reacomodare mai lungă la efort. Oricum, timpul pe care-l avem la dispoziție este unul limitat, așa că trebuie să lucrăm în special lucruri simple, pentru a arăta la turneului final cât mai omogeni, în ciuda faptului că avem atât de mulți jucători noi în echipă”, a declarat antrenorul principal Adrian Chiruț, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei Suceava și Universității „Ștefan cel Mare”.

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători transferați de gruparea suceveană în această vară este portarul Darius Makaria. Fost campion al României cu Dinamo, jucătorul în vârstă de 27 de ani vine din Franța, de la echipa Cavigal Nice din Pro League, iar în cariera sa a mai evoluat în țară pentru CSM București, iar în străinătate pentru formațiile spaniole BN Sinfin Santander și BM Benidorm, ambele din Liga Asobal.

Iată care sunt jucătorii care au participat la primul antrenament al grupării sucevene: Eduard Duman, Ștefan Grigoraș, Darius Makaria, Radu Turturică – portari; Alin Câmpan, Alex Juverdianu, Andrei Olariu, Pavel Loic, Alex Dascălu, Maxim Oancea, Vladislav Kobzii, Alexandru Popia, Valentin Anton, Andi Tofănel, George Mihalcea, Cosmin Lupu, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaie, Andrei Sora, Antonio Pintilei, Alexandru Popa – jucători de câmp.

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a fost repartizată în Grupa A la turneul pentru promovarea în Liga Națională, care va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul lunii iulie, alături de Szejke Odorheiu Secuiesc, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. Din Grupa B fac parte CS Medgidia, Magnum Botoșani, Universitatea Cluj și CSM Oradea. Doar două dintre cele opt formații participante vor obține biletele pentru Liga Națională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava