Concert pascal
MOPAN Suceava

Federația Română de Handbal a luat o decizie finală, și ea momentană, în privința edițiilor de campionat 2019-2020, care au fost întrerupte brusc în urmă cu două luni, din cauza pandemiei de coronavirus. Ședința Consiliului de Administrație al FRH, de la înc eputul acestei săptămâni, a votat pentru încheierea sezonului pe teren.
În ceea ce privește campionatului Diviziei A masculin, care privește în mod direct gruparea CSU Suceava, lucrurile se prezintă în felul următor.

Conducerea Federației a hotărât să înghețe sezonul regulat și să sară peste turneul semifinal, astfel că se va trece direct la disputarea meciurilor din turneul final, cu participarea echipelor clasate pe primele două poziții în cele patru serii ale Diviziei A, este vorba de CSU Suceava și Magnum Botoșani (Seria A), CSM Medgidia și CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea și Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

Pe data de 19 iunie se vor juca primele meciuri eliminatorii după schema 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C, astfel: CSU Suceava – CSM Alexandria, Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânicolaul Mare, CSM Medgidia – Magnum Botoșani și CSM Oradea – Universitatea Cluj. A doua zi se vor confrunta câștigătoarele duelurilor CSU Suceava – CSM Alexandria cu Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânicolaul Mare, și CSM Medgidia – Magnum Botoșani cu CSM Oradea – Universitatea Cluj. Învingătoarele vor primi automat biletele pentru Liga Națională, în vreme ce învinsele mai au o ultimă șansă de accedere în primul eșalon, în cadrul barajului pentru promovare în patru, programat între 28 și 30 iunie, la care vor mai participa echipele clasate pe pozițiile 11 și 12 în primul eșalon.

„Pentru noi este important să revenim pe teren. În principiu, ne vom bate cu cei mai buni jucători din eșalonul secund, mai devreme sau mai târziu și ca să ajungem în Liga Națională trebuie să fim cei mai buni.
Vă dați seama că suntem cu toții nerăbdători să reluăm activitatea, vorbesc și acum în fiecare zi cu jucătorii mei și îmi spun că s-au săturat de stat în casă și abia așteaptă să apară din nou la sală.

Nu se știe care va fi data în care vom reveni pe teren la antrenament, lucru care ar putea avea loc la jumătatea lunii mai. Pentru noi, care avem un obiectiv de îndeplinit, promovarea în primul eșalon este esențială.

Prelungirea stării de carantină la Suceava ne-ar pune în imposibilitatea de a relua antrenamentele în acest moment în care este vorba de totul sau nimic, din punct de vedere sportiv, economic sau uman.

Sperăm să nu mai apară nimic neprevăzut la Suceava în zilele următoare și să ieșim din starea de carantină odată cu restul regiunilor din România.
Pentru jucătorii noștri, care sunt în majoritate sub 25 de ani, este momentul în care să arate că au energie. În fapt, ne vom lupta după programul prevăzut de FRH, la capătul unui întreg sezon competițional, într-un mecu eliminatoriu. Pentru noi este vorba de jocul direct cu HC Alexandria, grupare care ne-a învins în Cupa României în ediția precedentă.

Oricum, după eventualul turneu semifinal și apoi celui final, ar fi trebuit să ne luptăm cu cei mai buni și pentru ca să ajungem în Liga Națională după victorii. Nu s-a schimbat nimic, ne vom bate cu orice va trebui pentru promovare” a declarat antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava