MOPAN Suceava

Ultima ședință a celor care sprijină handbalul sucevean a fost una care a decis ca echipa CSU din Suceava să poată reveni acolo în top, unde a fost în ultimii ani. După ce în ultimele zile s-a reușit cooptarea în Consiliul de Administrație a oamenilor de afaceri Ciprian Nuțu, de la firma Trutzi, și Vasile Armenean, de la Betty Ice, la mijlocul acestei săptămâni lucrurile s-au ”așezat” după o ședință extraordinară care a avut loc la Universitatea „Ștefan cel Mare”.

Cu acest, la întâlnire au participat și primarul Sucevei, Ion Lungu și rectorul, USV, Valentin Popa, reprezentanții primăriei și ai universității sucevene confirmând sprijinul pentru gruparea echipa de handbal antrenată de Adrian Chiruț și Iulian Andrei, care va susține în această vară turneul pentru promovarea în primul eșalon al handbalului românesc.

„Lucrul care a fost cel mai important pentru noi a fost faptul că principalii noștri finanțatori, Primăria Suceava, prin Consiliul Local și Universitatea <Ștefan cel Mare> au confirmat susținerea pentru echipa de handbal, garantând un buget cu care să putem lupta cu șanse reale pentru revenirea în Liga Națională.
În aceste condiții vom putea ca în zilele următoare să încercăm să ne alcătuim o formație mult masi competitivă. Vom aduce la Suceava jucători de valoare, care să ne ajute să promovăm, pe care să ne putem baza mai apoi în primul eșalon valoric.
Dacă avem sprijinul mediului de afaceri din Suceava vom încerca să atragem finanțare și din mediul privat, în cadrul unui proiect mai larg, care va implica și echipele de juniori ale clubului nostru. Important este faptul că sucevenii iubitori de sport sunt alături de noi și ei iubesc handbalul, mai ales că avem o bază deosebită și la juniori, pe care trebuie să facem tot posibilul să-i ținem aici”, a declarat antrenorul principal al echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

Federația Română de Handbal a luat în urmă cu două săptămâni o decizie în ceea ce privește sezonul actual, perturbat din cauza pandemiei de coronavirus. Consiliul de Administrație al FRH a hotărât ca în Liga Zimbrilor și în Liga Florilor să nu se acorde titlul de campioană. Luându-se act de clasamentul actual, Dinamo a terminat întrecerea pe primul loc la masculin, iar CSM Râmnicu Vâlcea, la feminin.

De asemenea, s-a hotărât să nu retrogradeze nimeni din Ligile Naționale. Viitorul an competițional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin și masculin.

Promovarea în primul eșalon se va juca însă pe teren cu opt echipe. Încă nu s-a stabilit o dată fixă și modalitatea de desfășurare, competiția urmând să se dispute după minimum o lună de la permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este începutul lunii iulie.

La turneul final masculin în care se vor decide cele două promovate în Liga Zimbrilor, trebuie să participe echipele clasate pe primele poziții în cele patru serii ale Diviziei A, este vorba de CSU Suceava și Magnum Botoșani (Seria A), CSM Medgidia și CSM Alexandria (Seria B), Szejke Odorheiu Secuiesc și Universitatea Cluj (Seria C), CSM Oradea și Unirea Sânicolaul Mare (Seria D).

Numai că liderul Seriei D, CSM Oradea, a anunțat deja că nu va se va prezenta la turneul de promovare din cauza problemelor financiare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava