Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a atacat meciul cu HC Vaslui din postura de echipă favorită după ce câștigase toate meciurile din turneul play-out, în timp ce oaspeții le pierduseră pe toate. Elevii antrenorului Adrian Chiruț puteau câștiga lejer partida, dar și-a complicat existența și au învins după un final dramatic la limită.

Cu moralul la cote maxime, gazdele au pornit în trombă și au dominat gruparea fraților Bujor conducând pe rând cu 3-0, 9-6 și apoi în minutul 25 cu 14-10. Diferența putea fi decisivă, însă sucevenii au avut la meciul cu HC Vaslui un ”acar” care a schimbat de mai multe ori direcția atacurilor, sârbul Dusan Sipka fiind parcă din alt film.

La pauză a fost 14-12 și nimeni nu-și făcea probleme legate de Victoria celor de la CSU Suceava în fața celor de la HC Vaslui. Cu același Sipka neinspirat, la care s-au adăugat câteva ratări ale colegilor săi, gruparea suceveană s-a văzut egalată în minutul 48 la 21. Momentul decisiv al meciului dintre CSU Suceava și HC Vaslui a avut loc în minutul 53 când în urma unui atac al gazdelor, antrenorul vasluienilor Bozo Rudic a fost eliminat două minute pentru proteste. Ca să fie ”capacul” total, unul din elevii săi a comentat și el în plus și a fost eliminate pentru două minute. Cu doi oameni în minus pe teren, HC Vaslui a fost egalată. La fel ca și în alte meciuri și așa cum spunea cu fair-play și ”veteranul” Florin Ciubotariu, punctual forte al echipei CSU Suceava a fost și este defensiva. Jucătorii formației gazdă s-au apărat ca niște lei pe final și Cotinghiu a marcat pentru 28-27. Ultimul atac a aparținut oaspeților, dar Baican a avut o inspirație neșteptată în ultima secundă și CSU Suceava – HC Vaslui s-a încheiat cu 28-27.

Acest succes le asigură sucevenilor, în mod normal, menținerea în primul eșalon valoric al handbalului românesc fără a trece prin emoțiile barajului indiferent de rezultatele ultimelor două runde. În următoarea etapă CSU Suceava va juca tot acasă cu CSM Focșani.

CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, Duman, I.Andrei – Târzioru (8), Olariu, Petrea (3), Ciubotariu (2), Baican (4), Sipka (2), Polocoșer, I.Tcaciuc, Șoldănescu (1), Sandu Mihai (2), Costea, Alexa, Cotinghiu (6).

Clasament play-out

1. CSU Suceava 10 6 2 2 256-241 20
2. CSM Focșani 9 4 2 3 215-210 14
3. CSM Făgăraș 9 4 0 5 215-229 12
4. HC Vaslui 10 3 0 7 249-256 9

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava