Concert pascal
MOPAN Suceava

Vacanţă de iarnă s-a încheiat pentru handbaliştii echipei Universitatea Suceava. Elevii antrenorilor Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei au revenit la antrenamente la finele acestei săptămâni pentru a pregăti a doua parte a campionatului Ligii Naţionale.

La primul antrenament desfăşurat la sala Liceului cu Program Sportiv din Suceava au fost prezenţi 16 din cei 18 componenţi ai lotului, doi jucători lipsind motivat, din cauza unor probleme medicale. Este vorba de bosniacul Saşa Puljizovic, handbalist acuză o răceală şi se va alătura colegilor zilele următoare, şi portarul Cristian Tcaciuc, care are o complicaţie la gât, acolo unde s-a mai operat, iar zilele acestea trebuie să meargă la Cluj, la control. Studenţii suceveni au început pregătirea cu antrenamente uşoare, de reacomodare la efort, mai exact cu jocuri complementare precum fotbalul, iar de luni vor intra în program normal.

„Aproape toată lumea e aptă, mai puţin Tcaciuc şi Puljizovic, dar şi ei se vor alătura lotului în zilele următoare. În aceste zile vom face antrenamente uşoare, de reacomodare, iar de luni vom intra la cele fizice, dar într-un ritm normal, fără o încărcare exagerată, deoarece este o perioadă scurtă şi vrem să facem mai multe meciuri amicale, care ne vor fi de folos. La capitolul greutate sunt câţiva jucători ce au pus kilograme, dar puţine şi oricum nu prea contează deoarece organismul unui sportiv este obişnuit cu aşa ceva şi vor reveni foarte repede. Deocamdată, starea de spirit în echipă e bună, cred că şi vacanţa asta ne-a ajutat, dar să vedem în continuare cum va fi. Aşteptăm săptămâna viitoare să mai avem o întâlnire cu domnul primar Ion Lungu, pentru a vedea în ce condiţii vom aborda a doua parte a campionatului”, a declarat antrenorul Adrian Chiruţ.

Unul din cei mai importanţi jucători ai sucevenilor, interul Adi Târzioru, a revenit la antrenamente după două luni de pauză. Handbalistul sucevean a suferit o entorsă gravă la unul din antrenamente pe final de tur şi a fost nevoit să stea la recuperare peste două luni de zile.

„Din păcate, am avut o vacanţă mai lungă decât colegii mei. Am avut o accidentare şi o perioadă de recuperare, dar cred că-n două săptămâni voi fi la capacitate de efort 100%. Mă bucur că echipa a terminat anul cu bine, mult mai bine decât ne aşteptam la început, chiar dacă mulţi nu credeau că vom ajunge aici. Sper să continuăm tot aşa şi să avem evoluţii tot mai bune şi, de ce nu, să ajungem în play-off ”, a declarat Adi Târzioru.

De pe 26 şi până pe 28 ianuarie, Universitatea va participa la un turneu de pregătire la Iaşi, sucevenii dorindu-şi să facă şi alte meciuri test, cu echipe din Liga Naţională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava