Concert pascal
MOPAN Suceava

Aflată în perioada de pregătire pre-competiţională, echipa de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a continuat în weekend-ul trecut, seria meciurilor test. Echipa antrenată de Adrian Chiruţ, Ioan Tcaciuc şi Iulian Andrei s-a deplasat la Făgăraş, acolo unde a disputat două partide de pregătire în compania a două echipe din Liga Naţională.

În prima zi, sucevenii, cu un lot total schimbat faţă de sezonul trecut, ce are o medie de vârstă foarte scăzută a întâlnit echipa gazdă, CSM Făgăraş, partidă în care s-au impus ardelenii cu scorul de 29–18. În celălalt meci al zilei, Minaur Baia Mare a trecut la un gol, 27–26 de CSM Reşiţa. În cea de-a doua zi, CSU Suceava a jucat în compania celor de la CSM Reşiţa, meci câştigat de adversari cu 35 – 28, în timp ce Minaur Baia Mare a trecut cu 29–25 de CSM Făgăraş.

„A fost un turneu foarte util pentru noi, în care tinerii noştri jucători au avut ocazia să vadă din teren echipe din Liga Naţională. Avem copii cu calităţi, dar mai avem mult de muncă pentru a forma o echipă cu care să ne luptăm pentru promovare, dar avem timp să realizăm acest lucru până la turneul semifinal. Important este c-am rulat tot lotul de jucători şi am avut ocazia să văd cam la ce nivel se află fiecare handbalist din lot. Individual s-au remarcat câţiva dintre ei, dar noi ne dorim un joc de echipă. În continuare, suntem în discuţii şi cu alţi jucători şi lista rămâne deschisă până la încheierea perioadei de transferuri, la începutul returului”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ.

Miercuri, 21 august, CSU Suceava se va afla la Sighişoara, unde va juca un nou meci test cu echipa gazdă, joi va evolua în compania echipei din Oradea, iar vineri cu Craiova. Săptămâna viitoare, sucevenii vor participa la un nou turneu de pregătire la Odorhei, iar pe 22 septembrie vor începe sezonul în Divizia A.

Federația Română de Handbal a stabilit componența seriilor, sistemul competițional și programul meciurilor din viitorul sezon al Diviziei A. CSU Suceava va evolua în Seria A, alături de alte patru echipe și va debuta în noua ediție de campionat pe 22 septembrie, cu un meci pe terenul vecinilor de la CSM Botoșani. Meciurile din sezonul regular vor avea loc în zilele de duminică, între orele 10.00 și 18.00, precum și-n cursul săptămânii, joi, între orele 16.30 și 19.00. Cu acordul ambelor echipe și aprobarea FRH, un joc se poate desfășura și la alte ore decât cele menționate mai sus.

Programul echipei sucevene în 2019:

Etapa I (22 septembrie):

CSM Botoșani – CSU Suceava

Etapa a II-a (29 septembrie):

CSU Suceava – CSU Galați

Etapa a III-a (6 octombrie):

Politehnica Iași – CSU Suceava

Etapa a IV-a (13 octombrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a V-a (20 octombrie):

CSU Suceava – CSM II Bacău

Etapa a VI-a (10 noiembrie)

CSU Suceava – CSM Botoșani

Etapa a VII-a (17 noiembrie):

CSU Galați – CSU Suceava

Etapa a VIII-a (24 noiembrie):

CSU Suceava – Politehnica Iași

Etapa a IX-a (30 noiembrie):

CSU Suceava va sta.

Etapa a X-a (8 decembrie):

CSM II Bacău – CSU Suceava

În prima fază se vor juca două tururi și două tururi, după care primele două clasate din cele patru serii se vor califica la turneul semifinal. Dacă o echipă fără drept de promovare, cum e cazul celor de la CSM II Bacău, se va situa pe unul dintre primele trei locuri în Seria A, se va  reface clasamentul fără rezultatele echipei în cauză, a anunțat Federatia Romana de Handbal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava