MOPAN Suceava

Atmosfera frumoasă şi sala plină la Liceul cu Program Sportiv la revenirea pe prima scenă a handbalului masculin românesc a echipei CSU Suceava. Iubitorii handbalului sucevean au venit cu mic, cu mare la acest adevărat eveniment demonstrând încă o dată că sunt alături de cea mai performantă formaţie din istoria sportului de pe aceste meleaguri.

Aşa cum au anticipat antrenorii Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei, jocul cu CSM Făgăraş, o altă nou promovată la fel ca CSU Suceava, nu a fost deloc uşor, însă oaspeţii nu au putut face nimic în faţa evoluţiei senzaţionale a portarului Cristi Tcaciuc.

Gazdele au pornit ca din „puşcă” în disputa cu gruparea braşoveană şi au preluat conducerea „ostilităţilor” încă din start. Diferenţa de pe tabela de scor s-a mărit treptat în favoarea gazdelor pe fondul unui joc destul de bun în atac şi unei inspiraţii de excepţie a goalkeeper-ului Cristi Tcaciuc. Ca o „caracatiţă” cu opt tentacule, portarul sucevean a oprit toate mingile care au încercat să intre în plasă.A fost 6-3 în minutul 11 şi apoi 13-7, pentru ca la pauză scorul în meciul CSU Suceava – CSM Făgăraş să fie 15-10. Fără Burlacu, Mitrea şi Şelaru şi cu Târzioru menajat, sucevenii au făcut un joc consistent şi au arătat clar cine este echipa la „timonă”.

Dacă prima repriză a fost una dominată clar de gazde în urma unei evoluţii bune, în partea secundă jocul lor a mai scăzut în intensitate şi a pierdut din claritate. S-a ratat mult de o parte şi de alta, s-au făcut erori în ambele tabere, cele ale braşovenilor fiind copilăreşti şi dovedind lipsă de experienţă, dar peste toate a fost din nou portarul sucevenilor Cristi Tcaciuc aflat în zi de graţie.

Scorul final putea fi mult mai strâns, dar CSM Făgăraş s-a pierdut efectiv în ultimele minute. Aşadar, CSU Suceava a debutat cu dreptul în sezonul competiţional 2016-2017 al Ligii Naţionale de handbal masculin, învingând cu 29-22 gruparea CSM Făgăraş. Pentru formaţia suceveană urmează în runda secundă de campionat o deplasare lungă, la Reşiţa, pentru meciul cu HC Adrian Petrea.

CSU Suceava: Tcaciuc, Duman – Cr.Bursuc (2), Petrea (1), Ciubotariu (1), Olariu, Costea (1), I.Tcaciuc, Şoldănescu, R.Bursuc (1), Polocoşer (2), Tîrzioru (2), Duşan Sipka (3), Preda (5), Saşa Puljizovic (5), Baican (6).

Rezultate consemnate în etapa I:

HC Dobrogea Sud – Poli Timiaşoara      25-26

HC Vaslui – Potaissa Turda  28-45

Dinamo Bucureşti – CSM Satu Mare      34-27

CSM Focşani – Steaua Bucureşti   29-29

HC Adrian Petrea Reşiţa – HC odorhei   25-26

Dunărea Călăraşi – CSM Bucureşti         28-34

CSU Suceava – CSM Făgăraş                  29-22

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava