Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala ”Dumitru Bernicu” din Suceava a găzduit pe parcursul săptămânii trecute cea de-a XI-a ediție a Memorialului ”Mihai Mironiuc” la handbal masculin. Turneul din acest an a fost unul foarte puternic, toate cele patru participante fiind componente ale Ligii Naționale. La competiție au luat startul Potaissa Turda, CSM Făgăraș, CSM Bacău și CSU Suceava.
Fără Burlacu, Costea și Potera, plecați cu selecționata României la Campionatul Mondial Universitar de la Rjeka (Croația) și fără Sipka, Cristi Tcaciuc, Polocoșer, Cotinghiu și Bobeică, jucători de care formația suceveană s-a despărțit la finele sezonului competițional precedent, CSU a prezentat o echipă relativ nouă, dar mult mai experimentată. Cu noii veniți Valeriu Erhan (Dunărea Călărași), pivotul Alexandru Ionescu (CSM Bacău), centrul Maxim Oancea (CSM Bacău) și interii dreapta Cristian Adomnicăi (Potaissa Turda) și Nikolas Siamatas (Filippos Verias – Grecia) și extrema dreaptă Radisav Koki Lakovici (RK Gorazde – Serbia), echipa pregătită de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a arătat destul de bine dacă ne gândim la faptul că partidele din cadrul Memorialului ”Mihai Mironiuc” au fost primele meciuri de pregătire în perspectiva noului sezon comptițional. Dacă în mod cert CSU Suceava a câștigat în consistență prin venirea noilor jucători, ea pierdut din viteză.


La sfârșitul celor șase partide disputate în turneul sucevean, pe primul loc al celei de-a XI-a ediții a Memorialului ”Mihai Mironiuc” s-a situat Potaissa Turda, pe locul secund CSM Făgăraș, iar pe locul III CSU Suceava.

Rezultatele consemnate în cadrul turneului sucevean:
Potaissa Turda – CSM Bacău    38-33
CSM Făgăraș – CSM Bacău    30-28
Potaissa Turda – CSM Făgăraș    31-29
CSU Suceava – CSM Bacău    31-30
CSU Suceava – Potaissa Turda    22-25
CSM Făgăraș – CSU Suceava    26-25

Portarul Valeriu Erhan, marele câștig al grupării CSU Suceava în afara veteranului Cristian Adomnicăi
CSU Suceava a început seria meciurilor din cadrul Memorialului ”Mihai Mironiuc” cu disputa împotriva nou promovatei în Liga Națională, CSM Bacău. Jocul a fost extrem de echilibrat, dar plusul de experiență al jucătorilor grupării gazdă a fost decisiv și ”studenții” suceveni s-au impus la final cu 31-30.
În cea mai tare partidă a turneului găzduit de sala ”Dumitru Bernicu”, CSU Suceava a întâlnit câștigătoarea Challenge Cup din sezonul precedent, Potaissa Turda.
Cu un lot din care nu au lipsit Georgică Cântec, Ghiță sau Talas, clujenii au arătat forță și determinare, meciul cu sucevenii fiind unul deosebit de aprig disputat, duelurile fiind poate mai tari decât într-un joc oficial. În pofida acestui fapt, gazdele s-au descurcat admirabil și au păstrat o diferență rezonabilă pe tabela de marcaj la finele primei reprize, scor 11-9 în favoarea celor din Turda. De departe cel mai bun component al formației sucevene a fost portarul Erhan care a avut câteva reflexe de senzație. În atac, noii veniți Siamatas și Lakovic au arătat că au posibilități, dar încă sunt la începutul pregătirilor și a perioadei de adaptare la noua lor echipă. Promițătoare și evoluțiile tinerilor Oancea și Ionescu.


În repriza secundă a partidei dintre CSU Suceava și Potaissa Turda, pe fondul unui lipsei de concentrare al gazdelor, oaspeții s-au desprins la cinci goluri diferență, scor 15-10. Ajutată de intervențiile salvatoare ale portarului Erhan, echipa pregătită de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a revenit în joc și a reușit să egaleze la 15 în minutul 42. Din păcate, pe final câteva erori în defensivă și ratările monumetale ale gazdelor au făcut ca Potaissa Turda să se impună cu 25-22. Sinceri să fim, situația putea fi mult mai dezechilibrată pe tabela de marcaj în favoarea oaspeților, însă portarul sucevenilor, Erhan a apărat grozav.
CSU Suceava: Erhan, Duman – Tîrzioru (1), Ciubotariu (3), Baican, Șoldănescu, Lakovic (2), Siamatas (2), Petrea (2), Sandu Mihai (5), Ionescu (2), Oancea (1), Olariu (2), Adomnicăi (1), R.Alupoaie (1).

Valeriu Erhan, desemnat cel mai bun portar al Memorialului ”Mihai Mironiuc”

În meciul decisiv pentru locurile II-III ale ediției a XI-a a Memorialului ”Mihai Mironiuc”, CSU Suceava a întîlnit formația CSM Făgăraș. Cu câteva nume noi în lot, cum ar fi Ungureanu, Vancea sau Capotă, gruparea brașoveană a arătat foarte bine și a părut foarte motivată. De cealaltă parte, jucătorii suceveni au acuzat oboseala din disputa cu Potaissa Turda și poate și o diferență de pregătire.
Lipsa de vigoare a gazdelor și ritmul de joc scăzut pe faza de atac au făcut ca CSM Făgăraș să conducă la pauză cu 15-11. În partea a doua a jocului, sucevenii au revenit și pe final au avut ocazia chiar să ăntoarcă soarta partidei, dar Olariu și Lakovic au ratat din situații de unu la unu cu portarul advers și CSM Făgăraș – CSU Suceava s-a încheiat cu scorul de 26-25 în favoarea brașovenilor. Și în acest meci portarii sucevenilor Erhan și Duman au apărat foarte bine.


CSU Suceava: Erhan, Duman – Tîrzioru (4), Lakovic (1), Oancea (1), Ionescu (1), Adomnicăi (6), Baican (3), Ciubotariu (3), Petrea (2), Olariu (2), Sandu Mihai (1), Șoldănescu (1).
”A fost un turneu foarte puternic și mă bucur că nu au fost accidentări, deși partidele au fost tari. Suntem la primele partide de pregătire din acest presezon competițional și sunt mulțumit de modul în care sportivii noștri au răspuns la efort. Încă nu avem stabilite relațiile de joc cu jucătorii nou veniți, dar mai avem timp să lucrăm la acest capitol. Eu zic că avem un lot mai competitiv decât în sezonul precedent, însă și campionatul va fi unul mai puternic” a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruț.
La sfârșitul acestei săptămâni CSU Suceava va participa la un turneu găzduit de municipiul Baia Mare unde sucevenii vor avea ca adversare echipele Poli Timișoara, Potaissa Turda și Minaur Baia Mare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava