MOPAN Suceava

Tragerea la sorți a actualului sezon competițional a dat dureri de cap conducerii tehnice a echipei CSU Suceava, gruparea bucovineană având un program infernal în primele șase etape cu partide în deplasare la HC Dobrogea Sud Constanța, Steaua, Poli Timișoara și Dinamo și acasă cu CSM București și Poli Iași. În aceste condiții nimeni nu dădea nici cea mai mică șansă elevilor antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei în prima rundă a Ligii Naționale în duelul cu proaspăta câștigătoare a Supercupei României, HC Dobrogea Sud Constanța.

Așa cum a menționat de fiecare dată antrenorul Adrian Chiruț ”Kiru”, gruparea sa pleacă modestă din start și intenționează să se lupte pentru fiecare minge și implicit pentru victorie, indiferent de adversar. Începutul disputei dintre ”răzeși” și ”marinari” a fost echilibrat, Sandu Mihai și veteranul Cutura fiind cei mai activi din cele două tabere. Odată cu trecerea timpului, sucevenii au continuat să găsească plasa porții constănțene, în timp ce gazdele s-au lovit de inspirația portarului Cristi Tcaciuc și de apărarea agresivă condusă de Ion Tcaciuc. Cum și barele porții au început să-i ajute pe oaspeți, elevii antrenorului francez Gaudin, au început să aibă ”morcov”. Cu unsprezece jucători străni în lot, jucători ațoși din spațiu iugoslavic și cu un antrenor de marcă, gazdele erau sigure de victorie, dar s-au lovit de ambiția bucovineană.

Încet, încet, CSU Suceava și-a intrat în mână și Burlacu și Târzioru i-a ”martelat” pe portarii constănțeni, la pauză scorul fiind favorabil oaspeților cu 15-9.

Din nou, nimeni nu și-ar fi închipuit faptul că după pauză nu se va petrece o revenire a gazdelor, mai ales că HC Dobrogea Sud avea un lot mult mai complet și o bancă mult mai ”lungă” decât a sucevenilor care au jucat și fără singurul lor stranier din lot, Sipka. În pofida eforturilor constănțenilor, aspectul disputei cu sucevenii nu s-a schimbat în repriza secundă. Antrenorul francez nu mai știa ce limbă să folosească în discuțiile cu elevii săi, în timp ce sucevenii au evoluat aproape perfect. Puternica formație constănțeană, care să ne reamintim că și sezonul trecut a debutat în campionat cu o înfrângere în fața timișorenilor, va avea cu siguranță un cuvânt de spus în actualul sezon al Ligii Naționale, dar în meciul cu sucevenii nu a avut nimic de făcut cedând în final cu 23-29. Trei puncte enorme pentru suceveni și moral excelent, mai ales că puțină lume va mai câștiga pe litoral.

Evoluție foarte consistentă a întregii echipei CSU Suceava și victorie de prestigiu. Portarul Cristi Tcaciuc a fost magistral, iar Burlacu și Târzioru au arătat că au braț de oțel.

Așa cum am menționat, în etapa a II-a, CSU Suceava va evolua pe terenul echipei Steaua București.

CSU Suceava: Cristi Tcaciuc, Bobeică, Duman – Burlacu (10), Târzioru (6), Baican (3), Olariu (4), Ciobotariu (4), Ion Tcaciuc (1), Sandu Mihai (1), Petrea, Șoldănescu, Alexa, Costea, Potera.

În celelalte meciuri ale primei etape disputate înainte de încheierea ediției: Potaissa Turda – Steaua 21-22 și CSM Făgăraș – Dinamo 23-32.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava