Suporterii adevărați ai formației de handbal masculin CSU Suceava nu au lipsit sâmbătă 16 noiembrie la meciul pe care favoriții lor l-au disputat cu CSM București, meci contând pentru etapa a IX-a a Ligii Naționale. Sucevenii au aliniat o formulă de echipă extrem de tânără, Roșu absentând din nou la fel ca și la Târgu Jiu, în mod neprogramat de data aceasta.
Gazdele au realizat importanța întâlnirii, dar în prima parte a disputei au fost vădit influențați de zeroul afișat în clasament în dreptul punctelor pentru bucureșteni. Bine conduți în teren de experimentatul Pătru și cu un antrenor nou și foarte ”activ” de pe margine, Lucian Ghiulai, oaspeții au dominat prima repriză conducând în permanență. A fost pe rând 4-2 în minutul, 7, 6-3 în minutul 11, 7-5 în minutul 15 și 8-6 în minutul 22.
Sucevenii s-au ”trezit” greu și au făcut-o datorită unor intervenții de excepție ale portarului Spiridon. Elevii antrenorului Răzvan Bernicu au izbutit să egaleze pentru prima dată, la 8, în minutul 26. Până atunci, ei au ratat copilărește, și o aruncare de la 7metri, și au jucat fără inspirație, haotic și pripit deși au avut de două ori pentru câteva zeci de secunde doi oameni în plus pe teren! La pauză CSM București a condus CSU Suceava cu 9-8.
”Scuturați” serios de antrenorul Răzvan Bernicu, tinerii handbaliști suceveni au revenit mai hotărâți de la cabine. Chiar dacă nu au început prea bine repriza a doua, ei au reușit să egaleze la 11 în minutul 36. Gazdele au avut chiar șansa să treacă în avantaj, dar Petrea a executat peste poartă o lovitură de la 7 metri. Totuși, puternic încurajați de spectatorii prezenți în tribune, sucevenii au strâns din dinți și au revenit pentru ca în minutul 46 ei să conducă pe tabela de marcaj cu 16-13. Acest lucru a fost posibil din nou grație unor parade inspirate a lui Spiridon, portar care s-a descurcat excelent la șuturile din săritură, dar nu le-a ”văzut” pe cele de la șold.
În minutul 54, deci cu 6 minute înainte de fluierul final, CSU Suceava conducea pe CSM București cu 19-17. Din acest moment, parcă un ”văl de ceață” s-a pus peste ochii jucătorilor echipei gazdă. Oboseala, lipsa de experiență și de luciditate în momentele importante a făcut ca incredibil, bucureștenii să marcheze de 3 ori consecutiv și să câștige cu 20-19! Nu trebuie totuși omisă și ”contribuția” arbitrilor buzoieni, Băducu și Voicu, care a făcut ”harcea-parcea” un joc destul de dificil, ca să fim sinceri. Nici acum nu ne putem da seama cum este posibil ca un jucător să fie sancționat de trei ori la rând cu faptul că a călcat semicercul! Ochi de vultur pentru arbitrii din Buzău!
CSU Suceava a pierdut nemeritat un meci pe care l-a avut în mână, dar poate o experiență utilă pentru cei care se ocupă de fenomenul handbalistic sucevean. Cu un lot foarte subțire, lot alcătuit din jucători foarte tineri, gruparea suceveană nu poate rezista la cel mai înalt nivel dacă nu primește cât mai curînd un ”insert” de sportivi de valoare. Poate că este mai bine că s-a produs acest eșec pentru ca cei care pot să facă ceva să realizeze că CSU Suceava are potențial, dar nu și jucători cu experiență competițională. Nu mai este de comentat faptul că o parte dintre tinerii jucători suceveni nu pot rezista la un ”semimaraton” de trei meciuri în 9 zile, cu două deplasări foarte lungi, una la Târgu Jiu și alta la Constanța (meciul cu HCM va avea loc marți de la ora 17.00 pe litoral).
Nu este târziu, deoarece acest sezon competițional este unul foarte lung și după tur și retur implică și un sistem cu play-off și play-out în care mai există șanse.

Declarații după meci:
”Pentru noi aceste prime trei puncte erau vitale. Am preluat echipa de curând și mai este mult de muncă. Aveam nevoie de această victorie ca de aer pentru a intra și noi în rând cu lumea.
Campionatul din acest an este unul foarte lung și cu siguranță că și noi și CSU Suceava vor mai produce surprize.
Vom încerca să mai aducem câțiva jucători cu experiență și ne vom lupta pentru șansa noastră până la capăt” a afirmat antrenorul formației CSM București, Lucian Ghiulai.

”Meciul a fost deschis oricărui rezultat, se putea termina egal sau puteam câștiga noi. Din păcate, lipsa noastră de experiență și ”banca scurtă”, cum spun eu, s-a văzut. Ei au avut 2-3 jucători cu mare experiență competițională și acest lucru a făcut diferența. Nu mai menționez faptul că din formația noastră a lipsit Roșu, cel mai titrat sportiv dintre cei tineri!
Să sperăm că în pauza dintre tur și retur vom reuși să materializăm acele transferuri pe care le-am anticipat și pe care le dorim. Trebuie să fim atenți și cu cei mai tineri pentru că ei nu sunt obișnuiți cu un efort susținut care presupune două deplasări lungi, la Tg.Jiu și acum marți la Constanța și trei meciuri” a fost de părere antrenorul echipei CSU Suceava, Răzvan Bernicu.

CSU Suceava: Spiridon, Tcaciuc, Ilii – Lăzurcă, Gramatic, Rugaci, I.Tcaciuc, Dumitraș, Aldica (1), Petrea (5), Tîrzioru (4), Eros (3), Burlacu (1), Sandu Mihai (4), Olariu (1).
CSU Suceava va juca marți, 19 noiembrie de la ora 17.00 la HCM Constanța și apoi duminică, 24 noiembrie de la ora 11.00, acasă, cu HCM Baia Mare.

Rezultate consemnate în etapa a IX-a a Ligii Naționale de handbal masculin:
CSU Suceava – CSM București    19-20
Potaissa Turda – Pandurii Tg.Jiu    27-26
Steaua – HCM Constanța    31-37
Poli Timișoara – HC Odorhei    25-28
CS Caraș Severin – Știința Bacău    22-24

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava