MOPAN Suceava

Iubitorii handbalului sucevean au venit din nou în număr mare la meciul de duminică 8 decembrie dintre CSU din localitate şi vicecampioana României, Ştiinţa Bacău, meci care a contat pentru etapa a XII-a a Ligii Naţionale. Diferenţa între cele două grupări era mare, sucevenii cu o echipă nouă şi foarte tânără, oaspeţii cu o formaţie deosebit de experimentată şi cu o talie mult superioară. Totuşi, deşi au câştigat în final, băcăuanii au avut mult de furcă cu „mânjii” Sucevei. A fost 18-23, dar lucrurile au fost mult mai echilibrate decât arată scorul. Partida a început cu câteva minute de întârziere datorate unor incidente dintre fanii grupării băcăuane şi stewarzii şi jandarmi suceveni, incidente provocate de galeria echipei oaspete.
Prima repriză a debutat cu Ştiinţa Bacău în prim plan, însă cu o replică deosebit de bună a gazdelor în condiţiile în care din echipă au făcut parte trei-patru jucători proaspăt „înregimentaţi”, Ciubotariu, Panait, Neniţă şi Bahan, Leţu fiind singurul care nu a fost folosit. A fost 3-3 în minutul 8, 5-5 în minutul 12 şi 9-9 în minutul 19 pe fondul unui joc bun şi inspirat a lui Ciubotariu, Eros, Panait şi Neniţă, bine coordonaţi de Sandu Mihai. Plusul de experienţă al oaspeţilor s-a văzut pe finalul primei părţi a partidei când elevii antrenorului Eliodor Voica au fost mai calmi şi s-au distanţat la trei goluri pe tabela de marcaj 15-12.
La reluare, băieţii lui Răzvan Bernicu au avut o tresărire de orgoliu şi au izbutit să egaleze la 16 şi apoi la 17. Dacă în primele 30 de minute atacul formaţiei CSU Suceava s-a dovedit a fi lucid şi eficace, în repriza secundă el a fost modest şi a abundat în naivităţi. Păcat de acest fapt, pentru că portarul sucevenilor Spiridon a apărat senzaţional. Tabela de scor a rămas timp de opt minute „înţepenită” la scorul de 17-19, în acest răstimp cuplul de arbitri bucureştean Barbu – Manafu „ciupindu-i” pe suceveni la câteva faze în care au judecat cu altă măsură vicecampioana României în comparaţie cu mica echipă a Sucevei. Cum era de aşteptat, nervii au mai cedat, o parte din tinerii jucători suceveni s-au „pierdut” cu firea şi Ştiinţa Bacău a câştigat partida cu CSU Suceava cu 23-18. Victoria, dacă stăm puţin să ne gândim ce jucători evoluează la Bacău, era normală, dar a fost nevoie de câteva şicane ale arbitrilor pentru ca oaspeţii să nu aibă emoţii pe final. Oricum, se poate spune că la un moment dat ditamai handbaliştii ca Ghiţă, Fenici, Bondar, Rusija sau Da Silva simţeau ceva umezeală în pantaloni în faţa unor puşti care nu apucaseră să facă decât câteva antrenamente împreună. Semne bune pentru CSU Suceava în perspectiva părţii a doua a campionatului, dar mult de muncă la capitolul omogenitate şi păstrarea lucidităţii în momentele „cheie” şi în cazul în care schemele concepute nu reuşesc din prima şi trebuie apelat la altele.

CSU Suceava: Spiridon, V.Tcaciuc – Panait (3), Bahan, Sandu Mihai (2), I.Tcaciuc, Tîrzioru (1), Petrea, Lăzurcă, Negruşeri, Burlacu (1), Neniţă (2), Leţu, Olariu, Eros (3), Ciubotariu (6).
Ştiinţa Bacău: Tevzadze, Tamaş, Grigoraş – Rusija, Da Silva (5), Ghiţă (8), Bondar (1), Dospinescu (2), Păunică (1), Sipoş, Johannson (4), Rotaru (1), Iancu, Fenici (1).
În etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, CSU Suceava va evolua joi 12 decembrie de la ora 17.00 pe terenul echipei HC Odorhei.

Rezultate consemnate în etapa a XII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin:
Pandurii Tg. Jiu – HCM Constanţa    23-27
CSM Bucureşti – HCM Baia Mare    19-20
Steaua – HCM Odorhei    24-35
CSU Suceava – Ştiinţa Bacău    18-23
Dinamo – Potaissa Turda    27-30
CS Caraş‑Severin – Poli Timişoara    27-22

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava