Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând din această săptămână, lotul echipei de handbal a Universităţii Suceava s-a reunit în efectiv complet la antrenamente, după ce-au revenit acasă şi jucătorii ce au evoluat la Campionatul European Universitar din Polonia, acolo unde au reprezentat România şi Suceava şi unde au ocupat locul şapte. La antrenamentul desfășurat în această săptămână au fost prezenți 26 de jucători, o parte dintre ei fiind încă în probe.

“Am început pregătirile cu o echipă total schimbată, o echipă tânără, cu o medie de vârstă cum nu a mai fost de mult timp la Suceava. Avem 26 de jucători la antrenamente, dar vor mai pleca dintre ei. Îmi doresc să păstrez un lot de maximum 20 de jucători, cu tot cu portari. Ne-au plecat mulţi jucători, dar cu siguranţă au plecat la mai bine. Noi am încercat să venim cu contraoferte, dar în limita bugetului nostru”, a explicat antrenorul Adrian Chiruţ. Sucevenii au în planul de pregătire prevăzut şi un cantonament la munte, iar în cazul în care nu se va concretiza vor face o perioadă de pregătire centralizată cu două antrenamente pe zi la Suceava.

Până acum universitarii au semnat cu mai mulţi dintre jucătorii veniţi la Suceava, primul fiind Raul Bogdan Barb (24 de ani), un inter stânga ce a fost transferat de la CSM Sighişoara.
Un alt jucător ce a semnat cu echipa suceveană este Alexandru Popia, un handbalist care evoluează pe postul de centru şi până la 22 de ani a mai evoluat pentru Dunărea Călăraşi şi CSM Făgăraş.
Universitarii au în lot şi un inter dreapta cu o statură impresionantă, Andrei Ştefan Sora (21 de ani), jucător ce a fost format la Centru Naţional Olimpic Braşov, ca şi extrema stângă Ionuţ Răzvan Dodiţa (20 de ani). Universitatea se va baza în acest sezon şi pe unul dintre cei mai valoroşi jucători formaţi la LPS Suceava, Claudiu Lazurcă, handbalist ce a trecut pe la mai toate loturile de juniori, ce a evoluat în sezonul trecut la a doua echipă, dar şi în câteva meciuri în Liga Naţională.

Antrenorul Adrian Chiruţ este optimist înaintea acestui sezon şi crede că echipa va ajunge fără probleme în fazele superioare ale Diviziei A.

„Nu ne aşteptăm să avem probleme în serie. Important este să formăm o echipă, să o omogenizăm şi vom vedea în partea a doua a campionatului care sunt şansele noastre la promovare”, a spus Chiruţ.
CSU Suceava a pierdut nu mai puţin de 11 jucători, după retrogradarea echipei: Gabriel Burlacu, plecat la Steaua Bucureşti, Bogdan Baican, la Politehnica Timişoara, Adrian Tîrzioru, la CSM Bacău, Mihai Sandu şi Cătălina Costea, ambii plecaţi la Dunărea Călăraşi, Golubovic, Dorin Dragnea, Alin Petrea, Florin Ciubotariu, Bogdan Şoldănescu şi Cristian Adomnicăi, ultimii trei semnând cu o altă echipă din Divizia A, CSM Botoşani.

Sursa foto: www.facebook.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava