Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de handbal a Universității Suceava a terminat sezonul cu o victorie în fața propriilor spectatori, una care nu a schimbat cu nimicfaptul că a retrogradat din Liga Națională. Meciul de la sala „Dumitru Bernicu” mai avea miză doar pentru oaspeții de la CS HC Buzău 2012, care aveau nevoie de cele trei puncte pentru a termina pe unul din cele două locuri ce îi mențineau direct în Liga Națională.
Universitarii s-au despărțit de propriii suporteri cu o victorie cu scorul de 27–26, dar au terminat play-out-ul pe locul cinci, poziție retrogradabilă direct. Oaspeții au început mai bine acest meci și după opt minute s-au distanțat la patru goluri, profitând de spațiile găsite ușor în apărarea suceveană. Până la pauză, universitarii au alergat după egalare, iar în ultimele patru minute au marcat de trei ori la rând și au intrat la vestiare la scorul de 13–13.
Partea a doua a fost una tensionată, în care buzoienii au încercat să se distanțeze, dar Universitatea s-a apărat exemplar și a reușit din nou egalarea în minutul 44, un minut mai târziu trecând pentru prima dată în avantaj. Încurajați de suporteri, elevii lui Adi Chiruț au gestionat foarte bine fazele, iar cu șase minute înainte de final s-au dus la trei goluri, 24–21. Buzoienii s-au apropiat la un gol, dar Universitatea și-a păstrat avantajul până la fluierul final, scor 27–26.


„Este o victorie cu gust amar, dar echipa noastră a demonstrat că are valoare. Păcat de ultima parte a campionatului, în care cred că jucătorii noștgri au avut un blocaj psihic și plus alte probleme adunate de-a lungul timpului. Nu trebuie să căutăm acum scuze și cred că unul din principalii vinovați sunt eu. A fost un sezon ratat ce a eclipsat negativ celelalte două sezoane frumoase din urmă, în care au fost greutăți mai mari decât acum. Este păcat pentru că această retrogradare minimizează tot ce-am făcut bun până acum, dar asta e viața, s-a dus o etapă din viața mea și a echipei. Eu sunt mulțumit pentru că am muncit aici la Suceava, aici unde m-am format și am jucat. Am făcut tot posibilul să fie bine, în condițiile care au fost, dar în viața de sportiv vin și episoade mai puțin plăcute”, a declarat după meciul de ieri antrenorul Adrian Chiruț.
Universitatea Suceava a folosit un lot format din sportivii: Eduard Duman, Iulian Andrei, Gabriel Burlacu (2), Cristian Adomnicăi, Adrian Târzioru, Florin Ciubotariu (2), Dorin Dragnea (4), Andrei Olariu (1), Alin Petrea, Alexandru Ionescu, Bogdan Șoldănescu, Cătălin Costea (1), Oancea Maxim (9), Radisav Lakovic (5), Bogdan Baican (3) și Mihai Sandu.
În urma rezultatelor din ultima etapă a play-out-ului, Minaur Baia Mare și CSM Bacău se mențin direct în Liga Națională, Făgăraș și Buzău vor merge la barajul de menținere sau promovare, iar Suceava și Cluj se duc în Divizia A.

Etapa a 10-a
CS Universitatea Cluj – CSM Făgăraș    27–29
CSU din Suceava – CS HC Buzău    27–26
CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău    34–29

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava