Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a retrogradat în eşalonul secund al handbalului românesc, după ce a pierdut ultima şansă în disputa de pe teren propriu cu Politehnica Timişoara, scor 20–30. Şansele sucevenilor de a mai spera la menţinerea în primul eşalon s-au risipit în confruntarea cu Steaua de pe teren propriu, când universitarii au pierdut în ultimele secunde, după două faze în care arbitrii au interpretat greşit situaţiile. De fapt, această luptă oarbă pentru menţinerea în primul eşalon s-a pierdut încă din startul campionatului, dar şi pe finalul său, când studenţii, cu un lot subţire, nu au putut conta pe cei trei sârbi, iar în play-out au avut de luptat şi improvizat în urma multiplelor accidentări din lot. Mai mult, cu un lot foarte tânăr şi neexperimentat, sucevenii au făcut partide foarte bune în faţa marilor echipe ce au investit şi au avut bugete astronomice faţă de o echipă a Sucevei, care în acest an a avut un buget foarte mic, dar sigur, din partea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Cu un lot subţiat considerabil în urma accidentării mai multor titulari, Universitatea a încercat să se agaţe de ultima şansă de a rămâne în prima ligă, dar din păcate n-a reuşit. Sucevenii au început hotărâţi şi au condus în primele minute, dar oaspeţii au marcat de şase ori la rând şi la mijlocul primei reprize aveau deja un avantaj de şase goluri, 10–4. Universitarii s-au grăbit să recupereze din diferenţă şi au greşit de mai multe ori, la pauză oaspeţii intrând la vestiare cu un avantaj de şase goluri, 15–9. Prima parte a reprizei secunde a fost ceva mai echilibrată, cu un plus al sucevenilor, care în minutul 42 s-au apropiat la trei goluri, scor 17–20.

Arbitrajul derutant, dar şi multele ratări în tabăra suceveană le-au permis oaspeţilor să marcheze de şapte ori consecutiv şi să stabilească cea mai mare diferenţă a meciului până în minutul 54, când tabela arăta 27–17 pentru Poli Timişoara. Finalul a fost ceva mai echilibrat, în care timişorenii şi-au păstrat avantajul şi au câştigat cu 30–20, un meci ce a însemnat condamnarea Sucevei la retrogradare.

La finalul acestui meci ce a însemnat şi retrogradarea universitarilor în eşalonul secund, antrenorul studenţilor, Petru Ghervan, şi-a asumat această retrogradare şi a renunţat la funcţia de antrenor principal.

„Sper ca acest meci să nu fie ultimul de Ligă Naţională pentru handbalul din Suceava. Cred că la finalul acestui sezon o să pun şi eu capăt activităţii de antrenor pentru o perioadă. Ca şi în ultimele meciuri din play-out, am jucat în nişte condiţii vitrege, ce nu pot fi folositoare pentru performanţă şi rezultate sportive. Am pierdut în prima repriză încă un jucător important, Mihai Sandu, şi acest lucru a perturbat din nou evoluţia echipei. Una peste alta, handbalul nu poate fi făcut fără o finanţare corespunzătoare la nivelul competitorilor cu care ne aliniem la start. De asemenea, putem spune că fiecare din jucătorii noştri a crescut în valoare în acest an şi echipele cu care ne-am întâlnit au avut un plus de valoare individuală fizică, dar mai ales maturitate de joc”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava