Concert pascal
MOPAN Suceava

Prima etapă a sezonului competițional 2018-2019 a Ligii Naționale de ahndbal masculin a programat pentru CSU Suceava întâlnirea cu una dintre cele mai bogate echipe din primul eșalon valoric, CSM București. Formația oaspete așadar pornea din start ca favorită mai ales că avea în lot o mulțime de jucători străini, față de doar doi la suceveni, dintre care unul, sîrbul Lakovic, nu a primit încă documentele necesare pentru a evolua.
Startul primei reprize a disputei dintre CSU Suceava și CSM București a fost extrem de echilibrat, gazdele, puternic încurajate de spectatorii prezenți în tribunele sălii ”Dumitru Bernicu”, găsind inspirație pe faza de atac. De la 4-4, jocul elevilor lui Adrian Chiruț a început să ”scârție”. Au apărut o grămadă de nesincronizări, de erori copilărești, de ratări monumentale și CSM București a preluat conducerea pe tabela de marcaj grație reușitelor fraților Esteki. Trebuie de menționat faptul că primele 30 de minute ale partidei dintre CSU Suceava și CSM București au fost unele dintre cele mai modeste din istoria recentă a ambelor grupări, bucovinenii marcând doar 7 goluri!, iar bucureștenii doar 11!
”Scuturați” serios la pauză de antrenorul Adrian Chiruț, handbaliștii suceveni au revenit cu alt tonus pe teren în repriza a doua. Purtați pe val de suporterii suceveni, gazdele au recuperat pas cu pas diferența de pe tabela de marcaj și au egalat la 12 și apoi la 14. Din păcate, în ultimele zece minute de joc și jucătorii cu mare experiență competițională ca Adomnicăi, Ciubotariu sau chiar și Iulian Andrei, care a apărat totuși grozav, s-au pierdut și au luat decizii care de care mai pripite. La acestea s-au adăugat și vreo două greșeli de râs ale lui Costea și cu un aproape un minut înainte de fluierul de final, CSU Suceava – CSM București era 19-20, cu toate că gazdele ar fi trebuit să fie în avantaj după ocaziile pe care le-au avut. Schemele de final nu le-au reușit sucevenilor și CSU a pierdut neverosimil un meci pe care lesne l-ar fi putut câștiga dacă punem doar ratările de la 7 metri și ocaziile de unu la unu cu portarul advers de la semicerc. O asemenea ocazie nu se va mai ivi în curând și jucătorii suceveni trebuie să conștientizeze acest lucru pentru că după jocul cu CSM București urmează un meci în deplasare la Potaissa Turda și unul pe teren propriu cu campioana Dinamo București.

CSU Suceava: Iulian Andrei, Erhan – Burlacu (1), Baican (1), Tîrzioru (4), Ciubotariu (5), Adomnicăi (2), Olariu (3), Costea (1), Petrea (1), Sandu Mihai, A.Ionescu (1).

Rezultate consemnate în etapa I a Ligii Naționale:
HC Dobrogea Sud Constanța – Dinamo București    24-30
Dunărea Călărași – Steaua    20-20
CSU Suceava – CSM București    19-20
CSU Cluj – CSM Bacău    22-24
CSM Făgăraș – CSM Focșani    19-27
Minaur Baia Mare – HC Buzău    33-21
Din această rundă a mai răams de jucat partida Poli Timișoara – Potaissa Turda.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava