Concert pascal
MOPAN Suceava

Iubitorii fideli ai handbalului sucevean au venit în tribunele sălii ”Dumitru Bernicu” și la finele săptămânii trecute, deși partida dintre CSU Suceava și CSM Focșani nu avea o miză deosebită. Jucătorii formației gazdă au părut un pic déjà în vacanță la acest meci, dar au fost ”treziți” la realitate de incredibilul public sucevean.

Prima repriză, ca să fim sinceri, a fost dominată de formația oaspete, mult mai motivată. Totuși, vrâncenii au jucat puțin prea dur pentru un meci de prim eșalon valoric, dar le-a mers. Apărarea suceveană nu a fost la cote maxime, atacul s-a oprit în fața portarului Marocico și CSM Focșani conducea CSU Suceava la pauză cu 13-11. Bine conduși în teren de Pătru, oaspeții au arătat consistență și determinare.

La reluare, tot cei de la CSM Focșani au fost la timona partidei, avantajul pe tabela de marcaj luând proporții în favoarea lor. Antrenorii sucevenilor, Adrian Chiruț și Iulian Andrei, supervizați și de profesorul Petru Ghervan, au sunat adunarea și băieții lor și-au revenit treptat. Arbitrii nu au mai tolerat jocul exagerat de agresiv al oaspeților și ecartul față de focșăneni a început să scadă, pentru ca în minutul 54 scorul să devină egal, 22-22.

Dacă în alte finaluri gazdele s-au pierdut, de această dată ele au avut inspirație până la final. Deși ”veteranul” Ciubotariu a schimbat pulsul spectatorilor aducându-l la cote maxime după ce a ratat trei lovituri de la 7 metri și un contraatac, el a fost ”scos” la final de abnegația lui Ion Tcaciuc, mândria sârbească a lui Dusan Sipka și reflexele de excepție ale lui Cristi Tcaciuc.
S-a mers cap la cap până în ultimele clipe ale meciului dintre CSU Suceava și CSM Focșani, iar la 25-24 în favoarea gazdelor, oaspeții au avut un ultim atac. Defensiva suceveană a fost grozavă, iar portarul Cristi Tcaciuc providențial.

S-a terminat 25-24 partida dintre CSU Suceava și CSM Focșani și gruparea suceveană a încheiat pe primul loc turneul play-out al Ligii Naționale, chiar dacă mai are de jucat un meci la Făgăraș.

Pentru o parte dintre jucătorii suceveni urmează turneul final al Campionatului Național Universitar care va avea loc în această săptămână chiar la Suceava.

CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, I.Andrei, Duman – I.Tcaciuc, Șoldănescu, Burlacu (1), Costea (1), Polocoșer, Olariu (1), Baican (1), Petrea (5), Târzioru (3), Cotinghiu (3), Sandu MIhai (2), Ciubotariu (4), Sipka (4).

Clasament play-out

1. CSU Suceava    11    7    2    2    281-265    23
2. CSM Focșani    11    5    2    4    263-258    17
3. HC Vaslui    11    4    0    7    276-280    12
4. CSM Făgăraș    11    4    0    7    262-280    12

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava