MOPAN Suceava

Puțini iubitori ai handbalului au venit în tribune la meciul din etapa a XX-a a Ligii Naționale de handbal masculin dintre CSU Suceava și Potaissa Turda. Știind că este un meci de importanță maximă, gazdele s-au ”ambalat” cât au putut, dar, cum spunea un spectator hâtru, nu au avut nicio șansă împotriva manierei de arbitraj a cuplului bucureștean Blas – Gheorghișor.
Încă din start s-a putut observa ca duelul va fi unul între elanul tinerei grupări sucevene și experiența competițională vastă a echipei clujene. Oaspeții au condus cu 2-0, dar elevii antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu au revenit și au preluat conducerea cu 3-2. Din acest moment, pe mâna arbitrilor bucureșteni, Potaissa Turda a preluat conducerea ostilităților. Cei doi ”cavaleri” ai fluierului au luat o sumedenie de decizii împotriva gazdelor, unele dintre ele chiar incredibile.
În pofida arbitrajului potrivnic, CSU Suceava s-a ținut aproape de echipa din Turda și la pauză oaspeșii conduceau cu 15-13. Cei care au ținut în meci gruparea suceveană au fost Davidovici, Burlacu, Târzioru și portarul Marocico.
După ce lumea s-a calmat la vestiare, pentru că cei doi arbitri au enervat toată suflarea existentă în sala LPS, echipa CSU Suceava a revenit pe teren cu alt moral. Acest lucru s-a văzut imediat și gazdele au marcat patru goluri consecutive pentru a prelua conducerea pe tabela de marcaj cu 17-15. Tinerii handbaliști suceveni au reușit să țină ritmul și conduceau și în minutul 52 cu 23-22. Cum lucrurile păreau să scape de sub control, arbitri și chiar și obeservatorul partidei au ”rezolvat” problema. ”Fluierașii” au dictat o eliminare dublă, iar cei doi antrenori suceveni, în ”abureala” creată de deciziile arbitrilor au vrut să facă o schimbare. În învălmășeala creată la marginea terenului s-a produs o ”încâlceală” și observatorul a dictat schimbare greșită și a lăsat echipa suceveană în doar 4 jucători de câmp. Oaspeții au profitat imediat și au înscris de patru ori consecutiv. Adevărat este și faptul că gruparea gazdă a ratat câteva situații monumentale și o aruncare de la 7 metri. Portarul clujenilor Varo, care dacă întindea brațele putea schimba becurile din sală, a avut câteva intervenții incredibile și un noroc absolut fenomenal fiind salvat și de bară de două ori atunci când era depășit.
Cu trei goluri în deficit în ultimele două minute de joc, CSU Suceava nu a mai putut face nimic în fața unei formații de ”veterani” ca Adomnicăi, Raul Marian, Dediu sau Cîntec deși a mai punctat de două ori. Așadar, meciul CSU Suceava – Potaissa Turda s-a încheiat 25-26, dar gazdele nu meritau să piardă acest joc. Arbitri au luat decizii cu măsuri diferite, dezavantajând clar gruparea suceveană.
Lupta pentru menținerea în primul eșalon valoric nu s-a terminat și CSU Suceava trebuie să se ”bată” la victorie pînă în pânzele albe. Marocico, Burlacu, Târzioru, Davidovic, Gavrilovic, Costea, dar și chiar Ion Tcaciuc și Preda au dat totul pe teren. În schimb, trebuie să spunem că Eros și Sandu Mihai au fost complet neinspirați. S-a pierdut o luptă, dar nu și ”războiul”, care în acest sezon competițional este unul lung. În orice caz, trebuie de făcut ceva cu arbitrajele din Liga Națională pentru că ele își pun din ce în ce mai tare amprenta asupra rezultatelor și nu este normal.

CSU Suceava: Marocico, Spiridon (portari) – Tîrzioru 7 goluri, Davidovic 6, Burlacu 4, Gavrilovic 4, Preda 2, Petrea 1, Costea 1, Eros, Tcaciuc, Popovici, Aldica, Trifkovic, Sandu
Potaissa Turda: Coman, Varo, Szopka (portari) – Dediu 6 goluri, Cîntec 5, Marian 3, Savic 3, Alisie 2, Adomnicăi 2, Urban 2, Thalmaier 1, Cîmpan 1, Lazăr 1, Rogoz, Ștef, Pavel.

Rezultate consemnate în etapa a XX-a a Ligii Naționale:
CSU Suceava – Potaissa Turda    25-26
Știința Bacău – HC Odorhei    23-26
Poli Timișoara – Pandurii Tg.Jiu    26-20
Dinamo – Minaur Baia Mare    26-26
CSM București – HC Vaslui    30-29
Dunărea Călărași a stat în această rundă, iar meciul HCM Constanța – Steaua se va juca azi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava