MOPAN Suceava

În cadrul etapei a III-a a turneului play-out al Ligii Naţionale de handbal masculin, CSU Suceava a primit pe teren propriu vizita echipei HC Vaslui. La capătul unui meci aprig disputat, dar influenţat clar de maniera de arbitraj a cuplului Băducu – Voicu, elevii fostului antrenor al sucevenilor, Leonard Bibirig, s-au impus cu 24-18.
Cu un stil de joc asemănător, în care viteza şi contraatacul au fost principalele arme, cele două formaţii au mers cap la cap în primele zece minute de joc, încheiate la egalitate, scor 3-3. Cu o apărare mult mai agresivă, uneori peste limita regulamentului, oaspeţii s-au desprins la patru goluri diferenţă pe tabela de marcaj, determinând banca tehnică suceveană să solicite un prim time-out. La reluarea jocului, Eros a redus handicapul la două lungimi la 8-10, dar finalul primei reprize a aparţinut vasluienilor, pauza consemnând scorul de 10-13. prima repriză a fost punctată de două accidentări serioase ale lui Gavrilovic şi Petrea, ultimul revenind pe teren totuşi în repriza a doua. Arbitri au permis jocul dur al vasluienilor şi au judecat cu unităţi de măsură diferite cele două echipe, dazavantajând clar gruparea gazdă. Lipsită de aportului lui Burlacu, cel mai în formă jucător sucevean al momentului, CSU nu a găsit soluţii în atac o parte din tinerii jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon competiţional fiind depăşiţi de miza întâlnirii. Singura “pată” pozitivă a fost reprezentată de evoluţia bună a portarului Spiridon.
Formatia condusa de Petru Ghervan si Razvan Bernicu a marcat prima în repriza secundă, iar în minutul 38, bosniacul Davidovic părea că dă semnul revenirii în tabara suceveana odată cu golul de 13-14. Însă, pe fondul unor atacuri previzibile şi a unor aruncări care s-au dovedit o pradă uşoară pentru portarul Pralea, universitarii s-au trezit din nou conduşi la patru goluri în minutul 41. Dacă unor jucători precum Preda, Costea sau Olariu nu li se poate reproşa nimic pentru că nu au experienţa necesară unor jocuri pe viaţă şi pe moarte, de la Târzioru sau Petrea se dorea mai mult. Primul a rarat două aruncări de la 7 metri şi un contraatac de singur cu portarul, în timp ce al doilea, care nu este extremă de meserie, a pierdut net duelul de unu la unu cu portarul Pralea. Lipsită de prezenţa căpitanului de echipă Burlacu, accidentat la echipa naţionala de tineret şi un arbitraj ostil din partea brigăzii buzoiene Băducu / Voicu, “alb-albaştrii” nu au mai avut puterea să revină în ultimele zece minute. CSU – HC Vaslui s-a terminat 18-24, iar sucevenii mai au de tras din greu pentru a evita ultimul loc, retrogradabil direct.
Nouă nici nu ne-a trecut prin cap, deşi ar fi trebuit, un “scenariu” în care CSU Suceava trebuie “lichidată” pentru că altfel din Liga Naţională cele mai mari şanse de a retrograda direct le are Steaua Bucureşti, formaţie de tradiţie cu o istorie glorioasă în spate şi handbalişti de mare valoare, dar care în present traversează o perioadă slabă. Calculele au fost stricate puţin, nu se ştie până când, de Pandurii Târgu Jiu, echipa care, condusă la pauză cu cinci goluri diferenţă, a revenit şi s-a impus cu 27-23 în faţa Stelei.
Pentru CSU Suceava urmează o perioadă extrem de dificilă în care antrenorii vor trebui să refacă stilul de joc în absenţa lui Burlacu, iar jucătorii trebuie să se concentreze, să se îmbărbăteze dacă vor să mai joace în primul eşalon valoric al handbalului masculine românesc. Despre prestaţia arbitrilor nu se mai poate comenta pentru că mai jos nu se poate merge, asta în pofida asigurărilor preşedintelui Dedu care a afirmat că lucrurile vor intra pe făgaşul normal.
În etapa a IV-a a turneului play-out, CSU Suceava va juca sâmbătă pe terenul celor de la Poli Timişoara.
CSU Suceava: Spiridon, Marocico – Trifkovic (5), I.Tcaciuc, Preda, Costea (1), Sandu Mihai (1), Târzioru (1), Eros (1), Petrea (2), Gavrilovic (1), Olariu (2), Bursuc (1), Davidovic (3).

Rezultate consemnate în etapa a III-a a turneului play-out:
CSU Suceava – HC Vaslui 18-24
Pandurii Tg.Jiu – Steaua 27-23

Clasament play-out

1. Poli Timişoara                 10 6 1 3 296-266 19
2. HC Vaslui                          10 7 1 2 277-264 22
3. CSU Suceava                    11 4 1 6 290-310 13
4. Pandurii Tg. Jiu              10 4 0 6 250-241 12
5. Steaua*                               11 3 1 7 269-291 9
echipă penalizată cu un punct

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava