Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de handbal masculin CSU Suceava, singura care evoluează în primul eșalon valoric din cadrul sporturilor de echipă din municipiu, se află din nou în fața unui sezon competițional. Față de anul care a trecut în care gruparea suceveană a ratat la ”mustață” play-off-ul, ea are mai multă consistență și experiență. Principalul atu la acest capitol este revenirea la ”bază” a lui Cristian Adomnicăi.
Începutul sezonului competițional 2018-2019 seamănă un pic cu cel al celui precedent, sucevenii având adversari de top în primele trei etape. În prima partidă studenții suceveni vor primi în sala ”Dumitru Bernicu” pe CSM București, pentru ca apoi să joace în deplasare cu Potaissa Turda, câștigătoarea Cupei Challenge și apoi să aibă parte de vizita campioanei Dinamo București. Meciul CSU Suceava – CSM București se va disputa vineri, de la ora 18.00, în sala ”Dumitru Bernicu”
”Ne-am antrenat bine înainte de acest debut de campionat. Suntem pregătiți fizic 100% și mă bucur că nu avem jucători accidentați. Sunt mulțumit de perioada de acumulare și îmi pare bine că noii veniți au înțeles ce se vrea aici și cum trebuie să joace” a declarat antrenorul principal Adrian Chiruț.
Universitarii suceveni s-au despărțit la finele campionatului trecut de Dusan Sipka, Sebastian Polocoșer, Cristi Tcaciuc, Gabriel Cotinghiu și Daniel Bobeică, în schimb au venit la Suceava, Valeriu Erhan (Dunărea Călărași), pivotul Alexandru Ionescu (CSM Bacău), centrul Maxim Oancea (CSM Bacău) și interii dreapta Cristian Adomnicăi (Potaissa Turda) și Nikolas Siamatas (Filippos Verias – Grecia) și extrema dreaptă Radisav Koki Lakovici (RK Gorazde – Serbia).
”În opinia mea avem o echipă mai valoroasă decât anul trecut și acoperirea pe posturi este mult mai bună. Avem un plus de experiență clar prin revenirea lui Cristian Adomnicăi și jucători pe care putem conta pe posturile de pivot și extremă dreaptă” a afirmat antrenorul secund și jucător, Iulian Andrei.
CSU Suceava este în perioada de ”liniște” financiară și toată lumea este mulțumită înainte de acest sezon competițional.
”Obiectivul nostru, după buget, este același ca și anul trecut și anume, menținerea în primul eșalon valoric. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local, Universității ”Ștefan cel Mare” și tuturor sponsorilor care nea-u fost și ne sunt alături. Eu mi-aș dori să ajungem în play-off, și chiar dacă jocurile vor fi grele, noi suntem pregătiți de luptă” a conchis antrenorul Adrian Chiruț.
Până în acest moment s-au vândut peste 70 de abonamente înaintea acestui sezon competițional, mult mai multe decât anul precedent. Prețul unui abonament este de 100 de lei, el fiind valabil în play-off sau play-out, iar costul unui bilet de intrare la un meci de campionat este de 10 lei.
”Avem un lot de perspectivă foarte promițător și la Divizia A acolo unde antrenor la echipa a doua a clubului nostru va fi Ioan Tcaciuc. Sunt convins că o parte dintre ei vor face în curând pasul către echipa mare” a spus antrenorul Adi Chiruț.
Tehnicienii de la conducerea echipei de handbal masculin CSU Suceava au afirmat la unison că așteaptă publicul sucevean în număr cât mai mare vineri la sala ”Dumitru Bernicu” și că își doresc un start bun.
Deocamdată se pare că doar TVR va transmite partidele din Liga Zimbrilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava