MOPAN Suceava

CSU Suceava a urcat pe locul II în play-out-ul pentru menţinerea în Liga Naţională de handbal masculin, după ce a câştigat dramatic, scor 19-18, în faţa celor de la CSM Focşani, într-un meci disputat în sala LPS.

Echipa suceveană a făcut o prima repriza execrabilă, poate cea mai slaba din actuala ediţie de campionat. Aflaţi într-o totală lipsă de idei pe atacurile poziţionale, universitarii nu au găsit drumul spre gol în primele zece minute, la finalul cărora antrenorul Adi Chiruţ a solicitat time-out la scorul de 0-3. La reluarea jocului, gazdele au stabilit repede egalitatea, printr-un gol semnat de Ciubotariu, dar pe fondul paradelor lui Marocico, focşănenii au refăcut ecartul de trei reuşite în minutul 23, scor 6-9, şi l-au gestionat până la pauză, 7-10.

După un început de repriza secundă în care a ratat din toate poziţiile, trupa antrenată de Adi Chiruţ a profitat de o scurtă perioada de superioritate numerică şi a egalat din nou situaţia în minutul 44, când Sasa Puljizovic a punctat pentru scorul de 12-12. În următoarele 10 minute s-a mers cap la cap, cu un joc agresiv de ambele părti ce a culminat cu eliminarea lui Neaţă, care a văzut direct cartonaşul roşu pentru un fault grosolan comis asupra lui Costea.

În superioritate şi ajutaţi dintre buturi de intervenţiile portarului Cristi Tcaciuc, care a parat inclusiv o aruncare de la 7 metri, universitarii au preluat pentru prima oara conducerea pe tabela de marcaj în minutul 52, când Preda a marcat din extrema dreaptă pentru 17-16.  Petrea a dus scorul apoi la 19-17, iar cu o sută de secunde înainte de final, zarurile erau aruncate în sala LPS, mai ales ca oaspeţii au călcat semicercul la penultimul lor atac. CSU Suceava – CSM Focşani s-a terminat cu scorul de 19-18, iar echipa lui Adi Chiruţ a câştiga trei puncte foarte importante în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Drăghici – Ciubotariu (5 goluri), Puljizovic (4 goluri), Mitrea (2 goluri), Petrea (2), Sipka (1), Burlacu (1), Tîrzioru (1), Polocoşer (1), Preda (1), Baican (1), I. Tcaciuc, Şoldănescu, Olariu şi Costea.

În următoarea rundă din turneul pentru menţinerea în Liga Naţionala, CSU Suceava joacă miercuri pe terenul Stelei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava