Concert pascal
MOPAN Suceava

CSU Suceava a avut de trecut un hop dificil în etapa a XXIV-a a seriei A a Diviziei A de handbal masculin în disputa cu Farul Constanța. Așa cum a anticipat de altfel antrenorul Adrian Chiruț, gazdele au pus problem mari sucevenilor, tinerețea și ambiția lor fiind greu de trecut. În pofida acestui fapt, plusul de experiență a universitarilor suceveni și evoluția bună din repriza secundă a portarului Cristian Tcaciuc a făcut ca CSU să se impună pe litoral cu 28-27.

Prima repriză a fost una foarte echilibrată, sucevenii fiind surprinși oarecum de replica viguroasă a constănțenilor. Adevărat este că a durat puțin până ce antrenorii suceveni și-au dat seama cum trebuie de jucat, însă la pauză scorul a fost favorabil oaspeților cu 13-11. Extrema dreaptă Preda a ratat câteva contraatacuri, iar central Petrea a fost destul de neinspirat o perioadă. Ei au fost înlocuiți cu Olariu și Cristian Bursuc și totul a intrat pe făgașul normal.

În repriza a doua, CSU Suceava a jucat mai atent în apărare și mai curajos în atac și a preluat conducerea pe tabela de marcaj cu 17-13, pentru ca pe final să aibă 28-24. Au urmat două ratări monumetale ale aceluiași Preda și una la fel de mare a lui Cristi Bursuc și un 7 metri ratat de Baican. Chiar dacă nu au avut eficiență în ofensivă, echipa CSU Suceava a arătat luciditate pe final, nu s-a ”pierdut” și a câștigat cu 28-27. De remarcat evoluția de excepție din ultimele 30 de minute a portarului Cristi Tcaciuc.

CSU Suceava: Cr.Tcaciuc, Manea – Burlacu  (7), Baican (6), R. Bursuc (4), Olariu (4), Cr. Bursuc (3), Costea (3), Preda (1), Petrea, I.Tcaciuc, Alexa, Aldica, Oprea.

”A fost un meci dificil, așa cum ne așteptam și mă bucur că am câștigat. Poate că trebuia să ne desprindem mai clar, dar sunt mulțumit de modul în care au luptat jucătorii noștri.  Mai este destul de muncit până la turneul de baraj, însă ne vom strădui să fim în cea mai bună formă sportivă. Este bine că nu avem accidentări grave și vom fi concentrați până la final” a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruț.

Marți, de la ora 11.00 în sala LPS, CSU Suceava va primi vizita formației GSIP Moreni. În ultima etapă a sezonului regulat sucevenii vor evolua la Iași. CSU Suceava se află pe locul III în clasamentul seriei A a Diviziei A de handbal masculin, la patru puncte de ocupanta locului IV, HC Buzău și, în condițiile în care în următoarea etapă va juca acasă cu GSIP Moreni, care are o singura victorie din 21 de etape, nu mai poate pierde locul de pe podiumul seriei care-i permite să participa la barajul de promovare în Liga Națională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava