MOPAN Suceava

La finele sezonului precedent al Ligii naţionale de handbal masculin, echipa CS Universitar Suceava a retrogradat. Cu toate acestea, gruparea suceveană este la un pas de a evolua încă un sezon pe prima scenă a handbalului românesc. După desființarea echipei CS Caraș-Severin, conform regulamentului locul reșițenilor în prima ligă va fi luat de echipa clasată pe locul trei la turneul de baraj, adică Universitatea Suceava. Totuși, până în prezent oficialii suceveni nu au primit nici un răspuns de la Federația Română de Handbal și de aceea în această săptămână vor înainta o cerere în care vor solicita dreptul de a juca în primul eșalon și asta deoarece înscrierile în Liga Națională se fac până pe 15 iulie.
„Încă nu am primit o înștiințare oficială de la federație și de aceea am hotărât să facem o solicitare scrisă pentru dreptul de a evolua în primul eșalon, în ideea de a înștiința FRH-ul că dorim să continuăm în Liga Națională. După dispariția Reșiței, conform regulamentului noi suntem primii pe listă cu dreptul de a evolua în prima divizie și asta deoarece am terminat pe locul trei la baraj. De Oradea nu știm mai nimic, dar am înțeles că și acolo sunt probleme cu finanțarea”, a explicat antrenorul Răzvan Bernicu.

În această vară, mai mulți jucători din lotul Universității Suceava au terminat contractele, o parte din ei exprimându-și intenția de a rămâne la echipă, dar de acest lucru va depinde foarte mult eșalonul în care va evolua Universitatea în sezonul ce urmează. Florin Ciubotariu a plecat la Timișoara, echipă cu care a semnat pe doi ani, moldoveanul Vitalie Neniță a plecat la o echipă din Finlanda, Marius Bahan se află în acest moment în discuții avansate cu Steaua. Dintre jucătorii veniți în iarnă de la Botoșani, Răzvan Lețu intenționa să meargă la o echipă din eșaloanele inferioare din Germania sau Spania, în timp ce Andrei Panait își caută altă echipă în țară. Extrema Alin Roșu le-a transmis oficialilor suceveni că are mai multe oferte și vrea să plece, la final de contract fiind și Lăzurcă și Negrușeri. Portarii Vasile Tcaciuc și Andrei Spiridon și-au arătat intenția de a rămâne la Suceava, același lucru întâmplându-se şi cu pivotul sucevean Ion Tcaciuc.

„Suntem în discuții avansate cu mai mulți jucători de ligă și sper să ajungem cât mai repede la o înțelegere cu ei și de aceea este foarte important să știm că vom juca în Liga Națională. În acest moment am rămas cu 10 jucători în lot, la care se adaugă cei doi portari și Ion Tcaciuc, jucători cu care o să ajungem la o înțelegere în perioada ce urmează. Vom aduce și 2 – 3 juniori și ne dorim în principal de la LPS Suceava, iar pentru a avea o echipă competitivă în ligă sperăm să aducem cel puțin șase jucători care să facă față la acest nivel, dar asta în funcție de buget. În acest moment și finanțatorii noștri așteaptă să vadă unde vom juca, pentru a ști ce finanțare ne vor acorda”, a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.
Lotul echipei CS Universitar din Suceava se va reuni luni, 7 iulie, la mijlocul acestei luni având programat un stagiu de pregătire centralizată de 10 zile la Vatra Dornei. Până la începerea campionatului, la finalul lunii august, studenții își doresc să facă și mai multe meciuri de pregătire la două sau trei turnee organizate în țară.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava