MOPAN Suceava

Prima parte a sezonului competiţional 2015-2016 al Diviziei A de handbal masculin a fost una reuşită pentru echipa CSU Suceava. Deşi nu a putut face faţă grupării HC Dobrogea Sud, mai experimentată şi mai valoroasă, gruparea suceveană a remizat pe terenul celeilalte contracandidate la locul secund, CSSM Bacău şi are şanse reale la calificarea la barajul de promovare în Liga Naţională.
Pentru tinerii handbalişti suceveni urmează o binemeritată vacanţă de iarnă, vacanţă scurtă totuşi pentru că pe 4 ianuarie vor relua pregătirile. Echipa pregătită de Răzvan Bernicu are la dispoziție doar o lună de pregătire până la începerea returului în Divizia A, programat pe 6 și 7 februarie. După o săptămână de pregătire fizică, studenții vor continua pregătirea în regim de semicantonament la Suceava, cu pregătirea specifică. Tot până la reluarea campionatului, oficialii universitari vor încerca să întărească lotul cu cel puțin doi jucători experimentați la linia de nouă metri, în special pe cele două posturi de interi.
„Avem o perioadă destul de mică de pregătire și de aceea vom rămâne la Suceava. După părerea mea, pentru Divizia A avem un lot competitiv, dar dacă vom ajunge la barajul de promovare, așa cum ne-am propus vom întâlni o echipă de ligă, ce are un an de meciuri tari și de aceea trebuie să ne întărim lotul, la linia de nouă metri, mai ales pe posturile de interi și pe extremă dreaptă, unde am avut probleme cu accidentările și am rămas într-un singur jucător mai mult timp, ceea ce ne-a obligat să improvizăm. Totuși, nu putem să discutăm acum ceva concret, deoarece trebuie să facem proiectul pentru finanțare la primărie, unul ce trebuie să cuprindă un buget mai mare, pentru a promova și pentru a rezista acolo”, a explicat antrenorul Răzvan Bernicu.
Tehnicianul sucevean a mai adăugat că-n primele patru etape se vor stabili cu siguranță locurile pe podium, echipa sa urmând să evolueze în etapa a treia pe terenul liderului din Constanța și în etapa a patra pe teren propriu, cu Știința Bacău.
La finalul turului, Universitatea Suceava ocupă locul doi, la două puncte în spatele liderului HC Dobrogea Sud și la trei puncte în fața Științei Bacău, dar studenții au un meci în plus disputat.
La finalul returului, prima clasată va promova direct în Liga Națională, în timp ce următoarele două clasate din cele două serii vor lupta pentru două locuri în primul eșalon alături de două echipe din Ligă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava