Comenzi MOPAN Suceava

Cinematografia românească a fost premiată la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Cel mai important premiu l-a luat Cristian Mungiu (48 de ani), distins cu premiul pentru regia lungmetrajului „Bacalaureat”, duminică (22 mai). Nu este la primul premiu de acest gen. Mungiu este „răsfățatul” de la Cannes, scrie click.ro.

În 2007, Cristian Mungiu câștiga trofeul Palme d’Or cu filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, primind trofeul chiar din mâinile lui Jade Fonda. A revenit la Cannes cu producțiile „Amintiri din Epoca de Aur” (2009), „După dealuri” (2012) și „Bacalaureat” (2016). A fost la Cannes și în postura de membru al juriului, în 2013, anul în care juriul a fost prezidat de regizorul Steven Spielberg.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a lăudat pe regizorul Cristian Mungiu, potrivit ziarulring.rom, precizând că românul este un foarte bun competitor de festival.

Citeşte articolul complet pe: http://www.click.ro/vedete/romanesti/ctp-il-lauda-pe-mungiu-este-un-foarte-bun-competitor-de-festival

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava