MOPAN Suceava

La recepția organizată de Consulatul General al României din Cernăuți în data de 27 noiembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie subordonată Ministerului Românilor de Pretutindeni, a acordat un premiu special (de excelență) doamnei Matiaș Svetlana Vasilisa. Aceasta este educatoarea unicei grupe mixte de grădiniță cu predare în limba română din orașul Cernăuți.

Premierea a fost făcută de către domnul senator Şerban Nicolae, prezent la eveniment.

Demersurile pentru deschiderea unei grădinițe separate cu predare în limba maternă nu sunt pe cale de realizare în viitorul apropiat. Astfel, doar cei circa 30 de copii de toate vârstele preșcolare au pregătirea pentru școala cu predare în limba română din această grupă, care este coordonată în condiții dificile de doamna educatoare Matiaș Svetlana Vasilisa.

„Eu vă mulţumesc foarte mult pentru premiu! Nici nu am visat aşa ceva. Eu la grupa aceasta lucrez nu de mult timp, dar copii aceştia îmi sunt tare scumpi. Este greu că sunt de una singură la grupa cu limba română, în care avem copii de toate vârstele. Aş fi tare bucuroasă dacă ar mai veni o colega la grupă, să ne ajutăm. Dar cât sunt singură aşa mă stărui să îi învăţ pe copii să poată gândi şi vorbi în limba maternă” – a declarat educatoarea Svetlana Vasilisa Matiaș

Ca urmare a întregii activități educaționale derulate în folosul copiilor români din regiunea Cernăuți și a aportului deosebit, constant și eficient la menținerea și promovarea identității românești, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a acordat doamnei Matiaş Svetlana Vasilisa un premiu în valoare de 500 de euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava