Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 10 iulie 2015, Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera Suceava, Fundaţia Progress şi grupul de voluntari format în cadrul proiectului Al Treilea Spaţiu al Cetăţeniei Active organizează o serie de evenimente (conferinţă de presă, Promenada cetăţenilor) pentru a marca deschiderea Cuibului Democraţiei din Suceava, o agoră comunitară amenajată de către voluntari în incinta bibliotecii judeţene, corpul B, Mansardă.

La evenimente sunt invitaţi să participe reprezentanţi mass-media, ONG-uri, instituţii publice, precum şi orice persoană interesată să devină cetăţean activ.

Cuibul Democraţiei din Suceava se înscrie într-o reţea de alte 4 cuiburi deschise în bibliotecile publice din Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Deva și Braşov, în cadrul proiectului Al Treilea Spaţiu al Cetăţeniei Active, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, programul Fond ONG România. Inspirate de “cuibul lecturii” creat de Mark Reigelman şi folosind materiale în valoare de 1600 EUR, cuiburile democraţiei din bibliotecile publice româneşti sunt medii, ambiente sau chiar instalaţii amenajate de către voluntari pentru membrii comunităţii largi, pentru a încuraja şi susţine practicarea valorilor democraţiei: dialog, schimb de idei, participare activă.

Dupa deschiderea oficială din 10 Iulie, Cuibul va aparţine cetăţenilor din Suceava. Aici vor avea loc şi alte întâlniri/activităţi din cadrul proiectului, dar spaţiul poate fi oricând rezervat şi folosit în mod gratuit de către cetăţeni/mass-media/ONG-uri/instituţii publice pentru orice poate constitui o formă de implicare în viaţa comunităţii – dezbateri, întâlniri informale, sesiuni de informare, programe de educaţie etcafirmă Lăcrămioara Cocuz, bibliotecar şi facilitator al implementării locale a proiectului.

Pentru a invita cetăţenii din Suceava să descopere spaţiul special amenajat pentru ei, pe lângă susţinerea conferinţei de presă (10 Iulie, ora 10:00, în incinta cuibului), voluntarii din proiect vor descinde în mijlocul comunităţii, însoţiţi de reprezentanţii mass-media, unde vor distribui cărţi poştale/vederi din Cuib şi vor promova cetăţenia activă.

***

“Al Treilea Spaţiu al Cetăţeniei Active” este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, din cadrul Fondului ONG România, cu o sumă nerambursabilă în valoare de 220.884 EUR. Proiectul este implementat de Fundaţia Progress (www.progressfoundation.ro) în parteneriat cu 14 Biblioteci Judeţene, inclusiv cu Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera Suceava. Proiectul a debutat în iulie 2014 şi va fi implementat la nivel naţional până  în aprilie 2016. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.al-treilea-spatiu.ro.  Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava